کیمیا گری با ادویه ها

رول مرغ مراکشی (باستیا)
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۱:۱۳ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱٥ امرداد ۱۳٩۱
 

 

یک غذای مراکشی  پر از ادویهای خوش بو و خوش طعم. شاید هم یک پیش غذا!؟ هر جور که  شما  دوست  داشته باشین. با من همراه باشین برای درست کردن آن .


مواد مورد نیاز:

1- مرغ پخته شده                                        750 گرم

2-پیاز خرد شده                                          1 عدد بزرگ

3- روغن زیتون                                            2 ق س

4-پودر دارچین                                             1/2 ق چ

5-زنجفیل پوره شده                                   1 ق چ

6زیتون بدون هسته خرد شده                       1/4 پیمانه

7-آب مرغ                                                 1/2 پیمانه 

8- آب لیمو                                               1 1/2 ق س

9-بادام بدون پوست بو داده شده و خرد شده                2 ق س

10- کره آب شده یا روغن زیتون                   1/3 پیمانه

11-نمک و فلفل به مقدار لازم

12- رنده پوست لیمو                                 1 ق چ

13- چوب دارچین                                       1 تکه

14-پودر کاری                                             1 ق چ                                            

15-  پودر قند                                            1 ق چ

16- خمیر فیلو یا یوفکا          به مقدار لازم  حدود 8 ورقه  شاید بیشتر

17-تخم مرغ کمی زده شده                         1 عدد

18-گشنیز خرد شده                                   2 ق س

19-سیر رنده شده                                   2 حبه

 

 

طرز تهیه: 

چون تعداد  مواد و ادویه ها در این رسپی  زیاد است سعی کنید در ابتدا مواد را آماده کنید تا کارتان اسانتر بشود.

مرغهای پخته را حبه ای خرد کنید

فر را رو درجه 175 سانتگراد روشن کنید.سینی فر را چرب کنید و کنار بگذارید.در یک ماهی تابه 2 ق س روغن زیتون را  بریزید و داغ کنید پیاز را  بریزید و 5 دقیقه  سرخ کنید تا نرم و سبک شود.سیر‘چوب دارچین ‘رنده پوست لیمو ‘مرغها‘کاری‘زنجفیل را درون پیاز بریزید و  2 تا 3 دقیقه سرخ کنید( با حرارت متوسط ).زیتون‘آب مرغ‘نمک و فلفل و آب لیمو را اضافه کنید بگذارید با حرارت بالا جوش بی اید سپس حرارت را کم کنید. در آن را بگذارید و 10 دقیقه به آن اجازه پختن بدهید.بعد از این مدت در آن را بردارید و 5 دقیقه  یا تا زمانیکه آب  آن بخار شود به پختن ادامه دهید. از رو حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.(چون آب مرغ کامل باید تبخیر شود مراقب  مقدار نمک باشید)

پودر دارچین و پودر قند و بادام ها را داخل آسیاب  خوب آسیاب کنید( یا درون غذا ساز یا با هاون‘ مهم له شدن و پودر شدن و مخلوط شدن است)

بر روی سطح کارتون یک ورقه خمیر فیلو بگذارید(همیشه هنگام کار با خمیر فیلو باقی مانده خمیر را تا زمانیکه نوبت آنها برسد زیر یک پارچه کمی مرطوب نگه دارید تا خشک نشوند.یا زیر پلاستیک) روی آن را با کره آب شده یا روغن زیتون با  قلمو پوشش دهید.از مواد بادام و دارچین کمی روی آن بپاشید و لایه دیگری از خمیر را روی آن بگذارید( تا این جای کار شد 2 لایه که در وسط آن کره مالیده ایم و بادام ریخته ایم) روی خمیر دوم باز کره بمالید.تخمرغ زده شده و گشنیز خرد شده را با مخلوط مرغ سرد شده مخلوط کنید و از آن 1 ق س روی خمیر بگذارید( خمیر را به هر شکلی که دوست دارید میتوانید بپیچید من در اینجا به صوردت رول متوسط پیچیده ام شما می توانید مثلثی یا رول های کوچک یا مربع بپیچید) و خمیر را بپیچید. روی آن را با زرده تخم مرغ رومال کنید و کنجد یا تخم خرفه و یا تخم خردل سیاه بریزید( این آخری بسیار خوشگل و خوشمزه میشه) و در فر گرم شده به مدت 20 دقیقه یا تا زمانیکه روی آن طلایی شود بگذارید( ممکنه بیشتر یا کمتر از این زمان ببره) و سپس انرا با سس فلفل نوش جان کنید.

یک مدل سس فلفل را در پستهای قبل گفته ام.

میتوانید  پودر قند را حذف کنید اما در دستور اصلی  پودر قند در لایه وسطی را از واجبات دانسته بود.(من حذف کرده بودم برای همین هیچ نظری ندارم که آیا شیرین میشود یا نه)اگر امتحان کردید به من هم بگوییدلبخند