کیمیا گری با ادویه ها

نان خشک
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ٥:۳۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٩ امرداد ۱۳٩۱
 

همین امروز رفته بودم تو سایت دوست خوبمون لاله به نام سبزوترش این نان خوشمزه را دیدم.دست به کار شدم و بلافاصله درست کردمش.. ممنون لاله جون.با من همراه شوید 


مواد مورد نیاز:

1-مایه خمیر                                           7 گرم(1 بسته)یا 1 ق س سرخالی

2-آب گرم                                               1 پیمانه

3-شکر                                                  2 ق چ(من 1 ق چ ریختم)

4-نمک                                                  1 ق چ

5-کره کمی ذوب شده                              3 ق س

6-آرد                                                    2 1/2 پیمانه تا 3 پیمانه

7-کنجدوسیاه دانه و تخم  خردل سیاه  به مقدار لازم برای روی نان

8- تخم مرغ برای رومال                            1 عدد

 

(من از مقدار شکر کم کردم و فلفل به آن اضافه کردم)

طرز تهیه:

فر را بر روی 180 تا 200 گرم کنید.مایه خمیر،آب گرم ،شکر، نمک و. کره را با هم دریک کاسه مخلوط کنید و آرد را کم کم به آن اضافه کرده و هم زنید .مقدار آرد همیشه در رسپی ها متغیر است بنابراین اول 2 پیمانه آرد را اضافه کنید و هم بزنید سپس بقیه آرد را تا زمانی که خمیر لطیفی بشود به آن اضافه کنید.هیچ وقت تمامی  آرد را به یک باره داخل خمیر خالی نکنید(.من در این مرحله فلفل قرمز به خمیر اضافه کردم تا کمی تند شود.)وقتی احساس کردید خمیر به دست نمی چسبد آنرا بر روی سطح آرد پاشیده شده 5 دقیقه ورز دهید. سپس آنرا 10 دقیقه کنار گذاشته تا ور بی آید.

حالا سینی فرتان را خوب چرب کنید.خمیر را 4 قسمت کنید یک قسمت را داخل سینیگذاشته

 

                    

 و آنرا با وردنه حسابی نازک کنید(این وردنه کوچک مخصوص داخل سینی و ظرفهایی است که وردنه بزرگ داخلش جا نمیشه) میتوانید نازک کردن  خمیر را خارج از سینی انجام دهید و سپس آهسته نان را به سینی منتقل کنید فقط مهم نازک کردن آن است.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              بعد از نازک شدن خمیرتان مانند شکل زیر نوبت به رومال آن میشه                                                                             

                    

تخم مرغ را داخل یک کاسه کوچک بریزید و آن را با چنگال بزنید  تا کمی از هم باز بشه

                   

سپس تخم مرغ را با قلمو روی تمام نان بمالید                                                                                                                                                                                                            

سپس دانه دلخواه خود را (کنجد سیاه دانه  تخم خردل ) به مقدار دلخواه روی آن پاشیده و داخل فر از قبل گرم شده بگذارید.

              

 

   این نان باید حدود 8 تا 10 دقیقه داخل فر باشد. اما به طور دقیق نمیتوان برایش زمانی را تعیین کرد.مثلا اگر کانوکشن شما روشن باشد حتی ممکنه زودتر برشته شود.پس برای سینی اول کاملا مراقب آن باشید.سینی های بعدی را راحتتر میتوانید حساب کنید.هنگامی نان آماده است که کناره ها برشته و وسط آن نیز طلایی شده است. البته این نان را اگر بگذارید سرد تر شود خب مسلما ترد تر خواهد شد. اما خب داغ آن نیز مزه دیگری دارد.پسر و همسری این نان را با روغن زیتون سیر دار و فلفل دار خوردند. داغ و قسمتهای  نرم آن کمی شبیه به نان فوکاچیای رستوران مورانو است(این را برای ساکنین تهران به خصوص سعادت آباد و پاسداران گفتم :)  )