کیمیا گری با ادویه ها

بژی نان شیرینی سنتی کرمانشاه
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ٢:۱٠ ‎ب.ظ روز شنبه ۱۱ شهریور ۱۳٩۱
 

 

این نان شیرینی از شیرینیهای سنتی کرمانشاه , بسیار خوشمزه, خوش عطر و بو و درست کردن آن بسیار آسان است.این نان شیرینی را من قبلا در کرمانشاه خورده بودم و متاسقانه دستور آن را نداشتم تا چند وقت پیش وقتی در سایت بسیار عالی و خوب خانم کتابی عزیز در جستجو بودم به آن برخوردم و بلافاصله دست به کار شدم. با خودم گفتم شاید شما متوجه آن نشده باشید بنابراین با اجازه خانم کتابی تصمیم به پست آن گرفتم.سایت خانم کتابی ashpazierangin.net  آشپزی رنگین.با تشکر از ایشان.



ـ شیر                           ۱ پیمانه

ـ روغن حیوانی         1/3پیمانه

ـ رازیانه                    ۲ق س

ـ شکر                      1/2 پیمانه

ـ آرد             3 1/2 پیمانه تا 4 پیمانه  آرد مخصوص نان سنگک

ـ بکینگ پودر             ۱ قچ

ـ زعفران دم کرده         ۱ق س

ـ روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه:

ابتدا دانه های رازیانه را در آسیاب به صورت پالسی خرد کنید به صورتیکه پودر نشود.سپس شیر,زعفران دم کرده,روغن,شکر,رازیانه را با هم مخلوط کنید .آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کرده و الک کنید.سپس آنرا داخل مواد قبلی ریخته و هم بزنید سپس ورز بدهید.بعد از آماده شدن خمیر نرم و لطیف آن را داخل یک کیسه فریزر که کم آردپاشی کرده اید بگذارید به مدت 2 ساعت ور بی اید.سپس از خمیر ور آمده به اندازه یک گردو کوچک بردارید و با وردنه به شکل دایره باز کنید سپس آنرا لوله کرده و در روغن سرخ کنید.در اصل این شیرینی با روغن کرمانشاهی آماده میشود که عطر و طعم فوق العاده ایی به این شیرینی میدهد.

  من به جای روغن کرمانشاهی یا حیوانی از کره ذوب شده استفاده کردم و تقریبا 1 ق س  بیشتر کره ریختم. در ضمن  بعضی از شیرینی ها را قالب گرد زدم و  به همان صورت سرخ کردم که انها نیز شکل بامزه ای داشتند  و مانند توتک شده بودند.در ضمن من با کمی پودر قند و دارچین انها را پوشش دادم.