کیمیا گری با ادویه ها

کله جوش یا کال جوش
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۱٢:٥٦ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢۳ شهریور ۱۳٩۱
 

 

 

 

هر وقت می رفتم خونه مادر بزرگم(روحش شاد) می گفت چی

میخوری؟ میگفتم کله جوش .اخه خیلی خوشمزه درست می

کرد این غذا رو.اجدادمادر بزرگم آذری بودند اما خودش در همدان

 به دنیا امده بود حالا نمی دونم که آیا همه آذری ها و یا

همدانیها اینجوری کله جوش درست میکنند یا این ورژن

مامانبزرگ من بوده؟

 

بعد نوشت:چون همه دوستان تعجب کردند از کله جوش با

گوشت با تحقیقی که کردم و پرس و جویی که کردم  دیدم استاد

عزیزمان بانو رزا منتظمی(روحشان شاد) هم در دستورش از

گوشت استفاده کرده است. به چند تا سایت دیگر هم سر زدم

دیدم آنها هم با گوشت دستور دادند که فکر میکنم مانند دستور

خانم رزا بوده. در هر صورت فکر میکنم  خیلی ازغذاهای ایرانی

هر شهر با شهر دیگر کمی فرق کند. مثلا یکی در حلیم

بادمجون عدس میریزه یکی لوبیا سفید میریزه.در قورمه سبزی

یکجا لوبیا قرمزمیریزند یک جا لوبیا  چشم بلبلی. مهم خوشمزه

بودن و مغذی بودن این غذاست.   


مواد مورد نیاز:

1- گوشت چرخکرده                               150 تا 200

2-کشک                                               500 گرم

3-نعناع خشک                                        1 1/2 ق س

4-گردو خرد شده                                      100 تا 150 گرم

5-پیاز                                                    2 عدد (1 بزرگ 1 کوچک)

6-نمک و فلفل و زرد چوبه

7-روغن 

8-تخم مرغ (  در صورت تمایل)                       2 تا 3 عدد

9-نان کمی برشته سنگک برای ترید

مواد را میتوانید بنابر خواست خودتان که غلیظ دوست دارید یا رقیق کم و

زیاد کنید یعنی کشک یا آب آن را کم و زیاد کنید.

طرز تهیه:

ابتدا پیاز کوچک را در گوشت چرخکرده رنده کنید نمک و فلفل آن را اندازه

کنید و با آن قلقلی اندازه یک فندق پوست کنده درست کنید و در کمی

روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن سرخ کنید

تا طلایی شود مراقب باشید قهوه ای نشود و نسوزد.قلقلی ها را به آن

اضافه کنید زرد چوبه و نعناع را به روغن اضافه کنید وکمی تفت دهید و

بلافاصله و قبل از سوختن نعناع  2 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید

چند جوش بزند و آب آن کمی تبخیر شود.اکنون کشک را با چنگال کمی

بزنید و داخل قابلمه بریزید.بعد از چند جوش گردوی خرد کرده را هم اضافه

کنید و بعدتخم مرغ ها را هم آهسته داخل کله جوش بشکانید و مراقب

باشید که حتما زرده درسته بماند. بعد از بستن تخم مرغ غذا آماده است.

آن را داخل ظرف بکشیدکمی روی آن گردو ریز شده بریزید  و آن را با ترید

نان سنگک میل کنید.

بودن گوشت یا تخم مرغ در این غذا می تونه اختیاری باشه اما بسیار آن را

خوشمزه میکنه .

 

آن طور که در سایتهای مختلف دیدم  کله جوش در شهرهای ایران به طرق

مختلف درست میشود اما در بین همه چند چیز مشترک است کشک

نعناع گردو پیاز داغ.

از نظر غذایی بسیار بسیار مغذی است.