کیمیا گری با ادویه ها

دوکلا (dhokla) نان نخود هندی
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۱٢:۳٠ ‎ب.ظ روز جمعه ۳۱ شهریور ۱۳٩۱
 

 

راستش را بخواهید نمی دونم بگم این دوکلا (تلفظ انرا مطمئن نیستم

کاش یک هندی  پیدا بشه و تلفظ انرا تایید کنه) یک نوع نان است یا کیک

شور است.ان طوری که در سایتهای مختلف سرچ کردم این را در

هندوستان به عنوان صبحانه و به عنوان اسنک یا در کنار غذا

 میخورند.بیشتر اوقات این غذا را دستفروشان در خیابان میفروشند و به

عنوان street food شناخته میشود.آن را هم به صورت گرم و هم به

صورت سرد سرو میکنند. هفته پیش آن را درست کردم خوب بود.میتونه

یک اسنک باشه. و خیلی برا م جالب بود که شبیه به پولنتاست.البته با

ادویه متفاوت وسس مخصوص . این غذاهم در ماکرو فر  و هم به صورت

بخار پز تهیه میشود دراینجاطرز تهیه آن در ماکرو فر امده است.


مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر:

1-آرد نخود (بیسان)                                 2 پیمانه

2-زرد چوبه                                           1/2 ق چ

3-پوره زنجبیل                                          1 1/2 ق چ

4-اب لیمو ترش                                         1 ق چ

5-نمک                                                    1 ق چ

6-پوره فلفل قرمز یا سبز یا پرک آن    1 تا 1 1/2 ق چ یا حتی بیشتر

7-اب                                                      1 تا 1 1/4 پیمانه این مقدار اب متفاوت است چون ابتدا آب کمتر را بریزید اگر کمی سفت بود

کم کم مقدار بعدی را بریزید.غلظت خمیر در عکس پیداست.

 برای تهیه رویه و سس آن:

 

1- روغن                                          2 ق س

2-دانه خردل سیاه                              1 ق چ

3-دانه زیره سیاه درسته                        1 ق چ

4-شکر                                             1 ق چ

5-اب لیمو                                          2 ق چ

6-برگ کاری  به مقدار دلخواه15 تا 20 عدد اگر برگ کاری ندارید به

جای آن میتونید  چند تا برگ ریحان استفاده کنید اما طعم آن

مسلما عوض خواهد شد .برگ کاری در آشپزی هندی بسیار

کاربرد دارد و از اجزای اساسی آن است.عکس برگ کاری را در زیر

صفحه میتوانید ببیند.در ضمن توجه کنید که نمیتوانید از پودر کاری

استفاده کنید چون پودر کاری از مجموع چند ادویه درست شده

است و کلا متفاوت از برگ کاری است.

7-کنجد بو نداده                     1/2 ق سوپخوری

8- پوره فلفل قرمز یا فلفل قرمز پرک شده      1/2 ق چ

9-آب                                       1/4 تا کمی بیشتر

10- نارگیل رنده شده تازه یا برگ گشنیز خرد شده برای تزیین

 

من 1 قاشق ماست به این مواد در انتها اضافه کردم .در عکس

معلوم است .خوب شده بود شما هم میتوانید نیمی از ان را با

ماست امتحان کنید.                                                                            

   طرز تهیه:

1 ظرف مناسب برای ماکرو را خوب چرب کنید.در یک کاسه تمام

مواد به جز نمک میوه (من به جای نمک میوه از بیکینگ پودر و

کمی جوش شیرین استفاده کردم)را خوب مخلوط کنید

dhokla-recipe1

 

در انتها نمک میوه را هم بریزید و آهسته و به ارامی انرا  هم بزنید ومخلوط کنید

 

 

در همین زمان میبینید که مایه آهسته عمل میاید به عکس دوم توجه کنید

dhokla-recipe2

 

پف کردن آن کاملا محسوس است.بالافاصله بعد از این مواد را داخل ظرف بریزید رdhokla-recipe3

dhokla-recipe4

روی آن را بپوشانید (با در ظرف یا سلفون و محافظ غذا )و با

حرارت بالا به مدت 2 تا 3 در ماکرو بگذارید.بعد از گذشت 2 دقیقه

انرا بیرون بیاورید و با یک خلال دندان انرا امتحان کنید اگر نپخته بود

مجددا چند ثانیه دیگر انرا درون دستگاه بگذارید تا مانند کیک چیزی

به خلال دندان نچسبد.

 

بعد از پخت انرا از ظرف خارج کنید و روی انرا بپوشانید تا تمپرینگ

(رویه) ان اماده شود.

 طرز تهیه رویه:

روغن را داغ کنید و تخم خردلها را درونش بریزید(قبلا انرا

ازسنگریزه احتمالی  پاک کنید اما به هیچ وجه نشورید)منتظر

شوید تا صدای ترکیدن ان بیاید و بالا پایین بپرند(بیچاره ها چشمک)در

این هنگام زیره را هم اضافه کنید.1 دقیقه تفت دهید و تمام مواد

به جز آب را اضافه کنید. 1دقیقه دیگر تفت دهید و اب را بریزید تا

جوش آمد بلافاصله بردارید و بر روی دوکلا ها یا نانها بریزید روی

انرا با برگ گشنیز تزیین کنید برش دهید و سرو کنید.

من همراه با مواد قبل از ریختن آب, 1 قاشق ماست پر چرب ریختم

شما میتوانید نصف دوکلا ها  را اینطوری تجربه کنید. همچینین ما

چون غذاهای تند بسیار دوست داریم مقدار فلفل را کمی بیشتر

کردیم.

dhokla-recipe6

دوکلای آماده و تزیین شده با تمپرینگ, با ماست و بدون ماست اما با گشنیز

khaman dhokla – microwave & vegan recipe

برگ کاری تازه.