کیمیا گری با ادویه ها

چاتنی یا ترشی لیمو
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ٢:٥٦ ‎ق.ظ روز دوشنبه ٢٢ آبان ۱۳٩۱
 

 

این ترشی لیمو بسیار خوشمزه است.تا فصل لیموی شیرازی است از

درست کردن ان غافل نشوید. با تشکر از نسرین خانم بلاگ هنر

طباخی . لبخند



مواد لازم

لیمو ترش پوست نازک و کوچک                 1 کیلو 
زردچوبه                                              2 ق چ
نمک                                                  1 1/2 ق چ
فلفل سبز خرد شده بدون تخم 4تا 5 عدد (اگر نخواهید تند باشد میتوانید از فلفل دلمه ای استفاده کنید مثلا نصف یک عدد)
پودر فلفل قرمز                                       2 1/2 ق چ
کنجد سیاه یا سیاه دانه                           1 ق چ
تخم گشنیز                                           1 ق چ
تخم خردل سیاه                                      1 ق چ

طرز تهیه:

در ابتدا لیمو ترش تازه و بدون لک را شسته و بگذارید کاملا خشک شود و انرا کاملا با یک دستمال خشک کنید بودن ذره ای اب ترشی را خراب میکند. هر کدام از لیمو ها را از طول به هشت قسمت ببرید و هسته های انرا به ارامی با نوک یک چاقوی تیز در بی اورید.این کار را در یک ظرف پلاستیکی انجام دهید تا اب خود لیمو هم درون ظرف بریزد..پودر فلفل قرمز ,نمک,زردچوبه,سیاه دانه یا کنجد سیاه,تخم گشنیز و تخم خردل و فلفل خرد شده را روی ان ریخته و خوب با 2 قاشق انرا مخلوط کنید .حتما حتما دفت کنید هم ظرف هم قاشق و کلا همه چیز خشک و بدون اب باشد.یک پارچه روی ظرف بکشید و بگذارید 3 روز در یک گوشه اشپزخانه بماند اما در طی این 3 روز روزی 3 تا 4 بار سر وقت ان بروید و انرا با قاشق زیرو رو کنید.بعد یک مدتی میبینید که ترشی شما اب انداخته است.بعد از 3 روز انرا داخل ظرفی که در ان محکم شود بریزید و در جای خنک بگذارید.بعد از 1 ماه ترشی شما رسیده است.هر جه بیشتر بماند بهتر میشود.طی این مدت بهتر است در ان را باز بسته نکنید.من در یک ظرف شیشه ای مخصوص نسکافه ریختم و بر روی در ان یک کیسه فریزر گذاشتم و بعد در ان را بستم و در یخچال گذاشتم.رسپی این ترشی را از بلاگ نسرین خانم به نام هنر طباخی یاد گرفتم و کمی در ان تغییر دادم.من هنگام سرو وقتی انرا در ظرف سرو میریزم با کمی روغن زیتون مخلوط میکنم بسیار عالی و خوشمزه و متفاوت از هر ترشی دیگری که خورده اید میشود.البته اگر در ظرف اضافه ماند انرا به ظرف اصلی بر نگردانید.