کیمیا گری با ادویه ها

کیک خرمالو
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۱:۳۸ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ٢ آذر ۱۳٩۱
 

 

تا فصل خرمالوست از درست کردن این کیک خوشمزه غافل نشوید. با

من همراه شوید. (با تشکر از مهرانه خانم در سایت روز منولبخند)


این کیک را حتی کسانی که خرمالو دوست ندارند مطمئنا دوست خواهند داشت چون ادویه ها مزه فوق العاده ای به ان داده اند. با تشکر از خانم کاوه و  مهرانه خانم در سایت روز منو که همیشه بهترینها را دارند.پس بشتابید که غفلت و تمام شدن خرمالو باعث پشیمانی است.چشمک


مواد لازم :

1-روغن مایع                    1 پیمانه 

2-شکر                         300 گرم 

3-تخم مرغ                   3 عدد متوسط 

4-آرد                          300 گرم 

5-نمک                        4/1 قاشق چایخوری 

6-جوش شیرین            4/1 قاشق چایخوری 

7-بکینگ پودر               2 قاشق چایخوری 

8-دارچین                  1 قاشق چایخوری 

9-رنده جوز هندی          2/1 قاشق چایخوری 

10خرمالوی پوست گرفته و له شده  1 پیمانه 

11-گردو نگینی شده         40 گرم 

12-پودر زنجفیل در صورت تمایل 1/2 ق چ

 

 

 

 

 

طرز تهیه : 

1-فر را روشن و روی 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا فر گرم شود 

2- خرمالو ها را  پوست گرفته و در غذا ساز یا میکسر یا بلندر پوره کنید و در پیمانه  بگذارید تا برای مصرف اماده باشد.

3-قالب 25 سانتی میان خالی را  خوب چرب و آرد پاشی کنید(10 دقیقه داخل یخچال بگذارید)

4-شکر و تخم مرغها را خوب هم زده تا سفید و غلیظ شود سپس روغن را نیز کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید.

5-آرد , جوش شیرین , بکینگ پودر , نمک , رنده جوز هندی و دارچین و زنجفیل را با هم مخلوط کرده و  دو بار الک کنید.

6-مخلوط آرد الک شده را به مواد قبلی اضافه و با لیسک آهسته به خورد مواد دهید تا خمیر نرم و یکدستی بدست آید خمیر در این زمان کمی سفت میشود 

 7-  پوره خرمالو را کم کم به خمیر کیک اضافه با لیسک آهسته هم زده تا خرمالو با خمیر کیک کاملا مخلوط شود در آخر گردو نگینی را اضافه و مخلوط نمائید

8-مواد کیک را داخل قالب ریخته و در فر قرار دهید به مدت 50 تا 60 دقیقه یا تا موقعیکه تست کنید و خلال چوبی را در مرکز کیک فرو کنید و تمیز بیرون بیاد قالب را از فر خارج و بگذارید کیک سرد شود بعد در ظرف سرو برگردانید .


این کیک بهتر است که در قالب میان خالی اماده شود. تجربه من اینگونه بود که وقتی در قالب کمربندی 4 گوش درست کردم بسیار خمیر بود اما وقتی در قالب میان خالی درست کردم بسیار عالی درامد.                                                                                                                                                                                                 اگر خرمالوهای شما خیلی شیرین باشد ممکن است کیک کمی شیرین تر شود.اما در صورتی که خرمالوهای شما شیرین نبود میتوانید در انتها با پودر قند و دارچین اضافی که بر روی کیک میریزید تقریبا جبران کم شیرینی خرمالو را بکنید مانند کاری که من کردم و در عکس مشخص است. من برای تزیین پودر قند و دارچین را مخلوط کرده و بر روی ان دادم.اگر کیک شیرین بود مقدار خیلی کمی پودر قند بدهید.و یا هر تزیینی که دوست داشتید انجام دهید. این کیک شباهت بسیاری به کیک هویج دارد.بنابراین شاید با  روکش پنیری هم خوشمزه بشود.