کیمیا گری با ادویه ها

کیک اسفناج
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۱:٢٦ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ٢۳ آذر ۱۳٩۱
 

 

این هم آن کیک خوشگل و خوش رنگ که گفته بودم. واقعا کیک خوبی است و اصلا مزه اسفناج نمی ده .  .به بچه ها نگویید اسفناجه بگویید کیک پسته است و ببینید که با چه اشتیاقی انرا میخورند.چشمک

با تشکر از شادی جون در سایت روز منو.قلب


مواد لازم:


1-پوره اسفناج                   100 تا 120 گرم 1/2 پیمانه
2-شیر                             100 میلی لیتر 1/2 پیمانه سر خالی
3-روغن مایع                    100 میلی لیتر 1/2 پیمانه سر خالی
4-تخم مرغ                       3 عدد هم دما با محیط
5-شکر 220 گرم                1 پیمانه
6-آرد  250 گرم                 1 2/3 پیمانه
7-بیکینگ پودر                   1 ق س سر خالی
8-وانیل اکستراکت                 1 /4 ق چ

9-اسانس لیمو یا رنده پوست لیمو در صورت تمایل مقداری

 

طرز تهیه:

1-ابتدا فر را بر روی 175 در فرهای گازی و 160  در فرهای برقی همراه با فن روشن گرم کنید.و یک قالب 30x  40  را چرب کنید کاغذ روغنی انداخته و انرا هم چرب کنید و آماده کنار بگذارید.

2-اسفناج را بعد از شستن و پاک کردن (که سعی کنید فقط برگها در ان باشد و ساقه ها را استفاده نکنید) بخار پز کنید سپس انرا پوره کنید .میتوانید از نصف شیر مصرفی استفاده کرده و در اسفناج بریزید که به خوبی له و پوره شود.چون هر چقدر اسفناج له تر شود بافت و رنگ کیک بهتر میشود.از گوشتکوب برقی یا غذا ساز میتوانید استفاده کنید.

3-تخم مرغ را 15 دقیقه در هوای اتاق بگذارید بماند.

4-آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید.

5-شکر ,تخم مرغها و وانیل را 5 دقیقه با  دور متوسط همزن برقی بزنید تا کشدار و غلیظ شود.

6-شیر و روغن را اضافه کنید و کمی هم بزنید.

7- پوره اسفناج را اضافه کنید و کمی هم بزنید.

8-اکنون دور همزن را کم کنید و ارد را اضافه کرده و کمی هم بزنید تا مایه یکدست شود.

9-سپس مایه را داخل قالب چرب شده بریزید و به مدت20 تا 30 دقیقه در طبقه فر از قبل گرم شده بگذارید.بعد از گذشت 20 دقیقه انرا بیرون بیاورید و با یک خلال دندان انرا تست کنید اگر نپخته بود مجددا داخل فر بگذارید.

بعد از خارج کردن از فر بگذارید 15 دقیقه داخل قالب بماند تا خنک شود سپس با ارامی با یک چاقو دور کیک را از قالب جدا کرده و بیرون بیاورید و بر روی توری بگذارید تا کاملا خنک شود.سپس انرا به 3 قسمت مساوی تقسیم کرده و کرم وانیلی روی هر لایه بکشید و روی انرا هم کرم بکشید و تزیین کنید و بگذارید در یخچال برای مدت 2 تا 3 ساعت.این کیک اگر در یخچال بماند خیلی خوشمزه تر میشود.

در قالب گرد 25 30 سانتی هم میتوانید استفاده کنید.قالب مستطیل من کوچکتر بود برای همین کمی ضخیمتر  و 2 لایه شده کیک من .

برای رویه هم میتوانید از کرم وانیلی استفاده کنید.

تهیه کرم وانیلی

برای تهیه کرم وانیل 1 و 2/1 پیمانه شیر + 2/1 پیمانه شکر + 4/1 قاشق چایخوری وانیل و 2 قاشق آرد ذرت را با هم مخلوط کرده در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد در آخر 20 گرم کره نیز به کرم اضافه نموده و از روی حرارت بردارید .این کرم را بگذارید کامل خنک شود و سپس روی کیک بکشید.میتوانید کمی هم خامه اضافه کنید.حتما از قبل این کرم را درست کنید و بگذارید کامل خنک شود.برای تزیین روی کرم هم میتوانید از شکلات اب شده استفاده کنید.