کیمیا گری با ادویه ها

سیب زمینی تنوری با لوبیا و سس پنیر Jacket Potato
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ٤:۱٩ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٦ دی ۱۳٩۱
 

 

با یک شام سبک و راحت و یا پیش غذایی خوشمزه موافقید؟پس با من همراه شوید برای درست کردن آنلبخند


سیب زمینی تنوری از اون غذاهایی است که فکر میکنم همه اون را دوست دارند و در اکثر کشورها جزو  پیش غذاهای محبوب و مشهور است. در ترکیه انرا کامل خالی میکنند و از پوست ان ظرف درست می کنند و مجددا سیب زمینی را که با مواد دیگر ترکیب کرده اند داخل ان میگذارند.در سوئد انرا با فیلینگ دریایی بسیار دوست دارند و انرا به عنوان یک ناهار سبک نیز سرو میکنند. میتوان انرا با سسهای مختلفی سرو کرد از سس مایونز تا سس ماست .حتی بدون سس و با کمی کره هم به نظر من خیلی خوشمزه میشه..من برایتان سس پنیر را اماده کرده ام.امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

 

مواد لازم:

1- سیب زمینی  بزرگ به تعداد نفرات

2-لوبیا چیتی پخته شده در رب به مقدار لازم میتوانید از کنسرو آن هم استفاده کنید

3-پنیر رنده شده پارمزان یا گودا یا چدار

4-چند برگ ژامبون گوشت یا مرغ

5-مایونز به مقدار لازم برای سس

6-پنیر خامه ای طعم دار هوکلند

 

طرز تهیه :

ابتدا باید سیب زمینی ها را خوب بشویید و با برس روی انها را تمیز کنید.سپس روی انها را چرب کنید  وبا چنگال 4 تا 5 جای انها را سوراخ کنید و انها را داخل فویل پیچیده و در فر 200 تا 220 از قبل گرم شده به مدت 60 تا 90  و حتی 120 دقیقه بگذارید( تایم انرا نمیتوان دقیقا از قبل گفت چون بستگی به اندازه سیب زمینی ها دارد .برای امتخان پختگی باید یک چنگال داخل ان فرو کنید) یک سیب زمینی تنوری خوب(baked potato or Jacket potato) باید درون نرم و بیرون برشته و کریسپی داشته باشد.سیب زمینی تنوری را هم در فر میتوانید بپزید و هم درمستقیم در اتش و هم در ماکروفر.پیچیدن سیب زمینی در فویل باعث حفظ رطوبت ان میشود و اگر بخواهید پوسته ان خیلی برشته باشد میتوانید به طور مستقیم و بدون فویل استفاده کنید.خیلیها فقط داخل انرا میخوردند اما بسیاری از طعم پوست برشته ان نیز لذت میبرند.سس روی ان معمولا  می تونه  گزینهایی  این چنین باشد:خامه ترش,پنیر,ماهی تن,لوبیا چیتی با رب ,    پیاز قرمز حلقه شده ,بیکن , ژامبون و کتیج چیز

بعد از پخت کامل سیب زمینی را بایک دستمال پارچه ای بگیرید و روی انرا با چاقو به صورت بعلاوه ببرید و به کمک دستمال سیب زمینی را از دو طرف باز کنید که جای ریختن سس باز شود.

اماده کردن فیلینگ:

1-لوبیا چیتی را که از قبل اماده کرده اید داغ کنید و کمی با چنگال ان را له کنید.

2-ژامبون ها را برشهای نازک بدهید و در کمی روعن زیتون خوب برشته کنید تا کاملا کریسپی شوند.

3-پنیر خامه ای طعم دار را با چنگال در مایونز خوب هم بزنید تا یکدست شود میتوانید برای رقیق تر شدن فقط از کمی اب سرد استفاده کنید اما اگر مزه ترش دوست دارید میتوانید با ابلیمو یا دوغ ترش نیز انرا رقیق کنید.به جای مایونز میتوانید از ماست چکیده نیز استفاده کنید.

ابندا لوبیا چیتی را بر روی شکاف سیب زمینی بریزید میتونید در این مرحله کمی روغن زیتون روی ان بریزید. سپس پنیر رنده شده دلخواه را روی ان بریزید ژامبون کریسپی شده را هم بریزید.و در انتها سس را روی انها ریخته و مجددا با پنیر رنده شده که بهتر است در این مرحله پنیر پارمزان باشه انرا تکمیل کنید.

سیب زمینی با ماهی تن نیز بسیار طرفدار دارد .یک بار هم با ان امتحان کنید و در نهایت اگر حوصله هیچکدام را ندارید سیب زمینی ها را کباب کرده و با کره و نمک میل کنید که بسیار خوشمزه و دلچسب است.جتما پوست انرا نیز بخورید که تمام ویتامینهای سیب زمینی در زیر پوست ان است.

اگر از پنیر طعم دار اماده نخواهید استفاده کنید پنیر خامه ای را باچنگال خوب هم بزنید و کمی ادویه مورد نظر و جعفری ریز شده در ان بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.سس این غذا و پنیر ان تنوع بسیاری دارید و شما میتوانید از ادویه های مختلف و سبزی های مختلفی استفاده کنید و هر دفعه طعمی جدید تجربه کنید.

 یک Jacket potato  سوئدی با میگو و و کتیچ چیز