کیمیا گری با ادویه ها

کوفته یونانی
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ٥:٤٩ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٩ امرداد ۱۳٩٢
 

 

سلام به دوستهای خوب و نازنین.باز هم با یک دنیا معذرت خواهی به خاطر این همه غیبت .در عوض با این غذای خوشمزه اومدم که مادرم زمانی که ایران بود و مهمان من بود برایم از اینترنت پیدا کرد . مادرم عادت کرده تا می گویم خب حالا چی درست کنیم .میگوید :بگذار ببینم سایت Ica چی داره.(Ica یکی از فروشگاهای مواد غذایی سوئد است که سایت بسیار خوبی برای اشپزی داره و رسپی های خوبی میتونیم  در ان پیدا کنیم البته به زبان سوئدی ) 


گوشت چرخکرده کم چرب    500 گرم
نان سوخاری  1/2 پیمانه ( 1 دسی لیتر)
شیر     3/4 پیمانه ( 1 1/2 دسی لیتر)
پیاز        1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
پنیر فتا    200 گرم
ارگانو       1 ق س
نمک به مقدار خیلی کم (نمک پنیر را در نظر بگیرید) و فلفل سیاه
سس گوجه فرنگی خانگی   400 گرم

نان سوخاری را در شیر بخیسانید.پیاز را رنده کنید و با نان سوخاری خیس شده مخلوط کنید.گوشت را با نمک و فلفل مخلوط کنید و مخلوط نان سوخاری را به ان اضافه کنید تخم مرغ و ارگانو را اضافه کنید .پنیر را رنده کرده و با مایه کوفته خوب مخلوط کنید.
فر را  از قبل بر روی 200 درجه روشن کنید. ظرف مخصوص را چرب کنید و از مایه کوفته به انداره گردوی درشت گرد ویا بیضی کنید و به مدت 15 دقیقه داخل فر بپزید انرا چک کنید که کامل پخت شده باشد معمولا همین مقدار ساعت کافیست انرا داخل ظرف سروتان قرار دهید.سس گوجه فرنگی را بجوشانید و بر روی انها بریزید و با سیب زمینی و سبزیجات نوش جان کنید.در دستور اصلی در کنار این غذا از برنج هم استفاده شده است.

من یک بار هم با سس سفید و سس قارچ انرا امتحان کردم .خوشمزه میشه امتحان کنید در اینجا من سس گوجه فرنگی همراه با پاپریکا درست کرده ام به این صورت که پیاز را خرد کنید و در روغن در حدیکه سبک شود تفت دهید 1 عدد پاپریکای رنگی را خرد کرده و انرا هم تفت دهید 2 تا 3 عدد گوجه فرنگی را با شوک حرارتی پوست کنده و خرد کنید و داخل ظرف بریزید سپس 1 عدد قرص اب گوساله در ان حل کنید کمی رب گوجه وکمی اب ریخته و بگذارید جا بیافتد.استفاده از قرص گوساله به جای نمک به خوشمزه تر شدن سس کمک بسیار میکند.