کیمیا گری با ادویه ها

اندازه گیری مــــــواد گوناگون
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۳:۱٦ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ۱۳ تیر ۱۳٩۱
 

در اینجا برایتان  اندازه گیری موادی را که روزانه کار برد بیشتری برای ما دارند  می نویسم البته این بر طبق مقیاس استرالیا است  دنبال یک مر جع خوب برای امریکن هم هستم که به محض پیدا کردن آن را هم می آرم تو وب.


                                                                                                                                                                                                                 
 

  • پودر نان خشک =1 پیمانه125 گرم
  • خرده بیسکوییت=1پیمانه=100گرم تا 110 گرم
  • پودر کاکائو=1پیمانه=110گرم 3 ق س=20 گرم
  • تکه های شکلات خرد شده=1 پپمانه=190گرم
  • پنیر رنده شده=1پیمانه=125گرم
  • ماست معمولی=1پیمانه=230 تا 240گرم
  • خامه =1پیمانه=225گرم تا 230 گرم
  • عسل=1پیمانه=360گرم
  • گلوکز یا بادکا=1پیمانه=360گرم
  • شکرقهوه ای کامل و محکم فشرده شده=200 تا 210 گرم
  • شکرقهوه ای فشرده تشده=1پیمانه=160گرم
  • مربا=1پیمانه=330گرم
  • گردو،فندق و بادام خردشده=1پیمانه=110 تا 120گرم
  • برنج دانه کوتاه(ایرانی)=1پپیمانه=210گرم
  • برنج دانه بلند(باسماتی)=200گرم
  • پودرنارگیل=1پیمانه=85گرم تا 90 گرم
  • میوه خشک(کشمش وبری ها)=1پیمانه=120 تا 135 گرم
  • عدس و نخودو لوبیا نپخته=1پیمانه=200 گرم
  • cornstarch(نشاسته ذرت)=1پیمانه=125گرم 1ق س=15گرم
  • گندم و جو=1پیمانه=90گرم
  • کورن فلکس=1پیمانه=30 تا 35گرم
  • شکر=1پپیمانه=200گرم
  • پودرقند=1پیمانه=150گرم
  • آرد سبوسدار=1پیمانه=135 تا145
  • آرد معمولی=1پیمانه125تا130
  • کره /مارگارین=1پیمانه225 تا235گرم
  • پودر بادام=1پیمانه=100 گرم
  • سقیده 1 تخم مرغ بزرگ=28 تا 30 گرم
  • زرده تخم مرغ بزرگ=18 تا20 گرم
  • آرد ذرت کامل(پولنتا)=1پیمانه=180گرم
  • خمیر مایه=1 ق س=7 گرم
  • پودر ژلاتین=1ق س=7 گرم=3 ورق تا 3 1/2 ورق
  • کره =112 گرم=1 stick 
نکات مهم در اندازه گیری: اول و مهم اینکه اگر کلا از ترازوی دیجیتالی آشپزخانه استفاده کنید کارتان خیلی دقیقتر و بهتر می شود.
اما اگر ترازو در اختیار ندارید :
کره برای اندازه گیری همیشه باید کاملا به دمای محیط رسیده باشد(از مایکرو برای نرم کردن استفاده نکنید) 1 تا 2 ساعت قبل بیرون یخچال باشه خوبه(مگر در دستورهایی مثل تارت  یا خمیر هزار لا که باید کره سرد باشه)
هیچ وقت پیمانه را داخل ظرف فرو نبرید بلکه با قاشق از تو ظرف اصلی به داخل پیمانه بریزید.پر پر کنید که یک برجستگی بوجود بی آد سپس با یک وسیله مانند کارد یا خط کش فلزی روی انرا صاف کنید و اضافات را پایین بریزید(البته منظورم اینه که داخل ظرف بریزه نه اینکه پایین و بر روی زمین ریخته بشه نیشخند)                                                                            برای اندازه گیری شکر قهوه ای باید شکر را  داخل پیمانه فشار دهید .  برای اندازه زدن عسل یا گلوکز پیمانه را کمی چرب کنید تا راحتر از پیمانه بیرون بریزد و اندازه گیری دقیق شود.
 در خارچ از ایران آردهای متفاوتی میتوان تهیه کرد که کار برد هر کدام متقاوت است آرد مخصوص پیتزا،آرد مخصوص شیرینی ،آرد تقویت شده،آرد کامل و.......... برای همین در وزن آردها متفاوت ذکر شده مثلا یک جا  1 پیمانه 125 گرم و در جای دیگر 150 گرم  نوشته میشود.شما
کلا آرد را 125 تا 130 گرم حساب کنید.
 
 
  
 خوبه که این نکته را هم برایتان بنویسم که در رسپی های  نوشته شده در ایران در بسیار موارد برای اندازه گیری لیوان به کار می برند .این لیوان همان لیوان معمولی دسته دار است و اندازه ها به  شرح زیر است:
 1 لیوان آب،شیر و روغن مایع           250 گرم
1 لیوان  شکر                                250 گرم
1 لیوان آرد                                    125 گرم
البته من به شخصه از این وسیله استفاده نکردم . و در مورد دقیق بودن یا نبودن آن هیچ نظری ندارم.