کیمیا گری با ادویه ها

خمیر پیتزای ترد و عالی
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۳:٥۳ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٢٠ تیر ۱۳٩۱
 

                                                                                                                                                             

در مطلب قبل از رمز و راز یک پیتزا نوشتم در اینجا برایتان رسپی  خمیر را مینویسم.                      


مواد مورد نیاز:

 1- آرد گلوتن دار یا آرد قوی                  1 کیلو گرم ( یا  800 گرم آرد و 200 گرم آرد سمولینا)

2-نمک(ترجیحا نمک دریایی اگر در دسترس بود) 2 ق چ  .اما  اگر نمک دریایی استفاده می کنید میتوانید تا 1 ق س نمک نیز به کار ببرید.

3- مایه خمیر                                        14 گرم

4- شکر                                            1 ق  س

5- روغن زیتون یا روغن مایع                   4 ق س

6- آب ولرم                                         650 میلی لیتر

 

طرز تهیه :

آرد و نمک را بر روی یک سطح صاف یا ظرف بسیار بزرگ الک کنید و انرا  مانند  تپه شکل دهید و وسط انرا یک سوراخ یا گودال درست کنید.در یک ظرف بلور یا چینی مایه خمیر ،شکر و روغن را  با آب مخلوط کرده و بگذارید 8 تا 10 دقیقه بماند تا عمل بی آید و اسفنجی شکل شود. سپس آنرا داخل گودال آرد بریزید و با یک چنگال کم کم آرد را از اطراف با مایه مخلوط کنید. انقدر این کار را ادامه دهید تا تمام آرد با  مایه مخلوط شود. حالا خمیرتان را بر روی یک سطح تمیز و آرد پاشی شده بگذارید

دستتان را آرد بزنید و شروع به ورز دادن بکنید.(و یا در ظرف دستگاه خمیر زنی بگذارید) همانطور که در مطلب قبلی گفتم باید حسابی ورز دهید. 15تا 18دقیقه(دستگاه:8 دقیقه) کافی است.اکنون خمیرتان صاف و نرم است و اگر انرا باز کنید پر از حباب است.یک ظرف گود را کمی آردپاشی کنید و خمیر را درون آن بگذارید روی آن را هم کمی آرد بپاشید سپس روی آن را یک دستمال مرطوب بی اندازید و آنرا در جای گرمی بگذارید تا حجم آن 2 برابر شود  بین 1 تا 2 ساعت طول میکشد.سپس  با مشت بر روی خمیر ور آمده بزنید و خمیر را روی سطح آرد پاشی شده بگذارید کمی ورز دهید و انرا به توپهای اندازه یک پرنقال بزرگ  تقسیم کنید و هر توپ را با دست یا وردنه باز کنید و مواد دلخواه روی آن بگذارید و داخل فر داغ شده بگذارید. این مقدار خمیر برای 6 تا 8 عدد پیتزا مناسب است. بنابراین شما میتوانید هم مقدار  مواد را نصف کنید و هم میتوانید خمیر آماده را داخل فریزر گذاشته و بعدا استفاده کنید.در مطلب بعدی برایتان پیتزای پنیر ساده و نان سیر را  آموزش می دهم که هر این دو پیتزا میتونه پایه هر پیتزای دیگر بشود.

 خمیر ور آمده                                      خمیر قبل از ور آمدن

             

               

 

                

 

              

   خمیر پهن شده

                                                                                                                                                                       

 شاید دوست داشته باشید تاریخچه پیتزا را هم بدانید بنابراین این سایت جالب را معرفی می کنم.http://www.homemade-pizza-made-easy.com/history-of-pizza.html