کیمیا گری با ادویه ها

little golden bag کیف کوچولوی طلایی (چینی)
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۳:٤۸ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱ امرداد ۱۳٩۱
 

این هم یک غذای چینی خوشمزه  .غذاهای خمیری چینی بسیار محبوب و خوشمزه هستند بسیاری از آنها را می شناسید و از خوردن انها با یک سس  تند و شیرین  یا ترش شیرین لذت برده اید. مانند اگ رول، اسپرینگ رول ، دیم سام و..... وان تان ها نیز جزو غذاهای چینی هستند که هم به صورت بخار پز و هم به صورت سرخ کرده  وهم به صورت سوپ درست میشوند . و از نطر شکلی هم بسیار متفاوت هستند.


مواد مورد نیاز :

1- گوشت چرخکرده (گوساله‘ مرغ یا هر نوع گوشتی که دوست دارید   500 گرم

2-سیر پوره شده                                3 حبه

3-هویج کمی پخته شده و نگینی خرد شده               3/4 پیمانه

4-پیازچه ریز شده                                            4 ساقه تمام قسمتهای آن

5-فلفل سبز ریز خرد شده                                     1 عدد  اگر بخواهید تند تر شود تا 2 عدد هم میتوانید استفاده کنید و اگر تندی نخواهید، فلفل دلمه ای استفاده کنید و  1 باریکه از یک فلفل دلمه ای به کار ببرید.

6-سویا سس                                                      1 ق س

7- تخم مرغ                                                             1 عدد

8- روغن کنجد اصل (اگر نبود روغن زیتون )                    4 ق س

9- خمیر  وان تان یا خمیر فیلو یا خمیر سومای ( اگر در خارج از ایران هستید این خمیرها همه به طور جداگانه هستند و کمی با هم فرق میکنند.) به مقدار لازم

10- نمک و فلفل سیاه

11- زنجبیل تازه رنده شده                                  2  ق چ

طرز تهیه :

تمام مواد (10 مواد)  به جز خمیر را در کاسه ای با هم خوب مخلوط کنید و با دست خوب مالش دهید که همه مواد با هم به خوبی بچسبد .خمیر  خودتان را به صورت مربع برش دهید.از موادتان به اندازه 1 ق چ وسط مربع بگذارید و انرا ببیچید تا مواد داخل آن داخل خمیر  حبس شوند.(بسته های شکل کمی بزرگ است چون خمیرضخیم تر از فیلوست و  خمیر دست ساز است  شما اگر از خمیر فیلو استفاده کنید باید مربع کوچکتر در نظر بگیرید تا مواد که خام است  درون روغن پخته شود  ضمن اینکه خمیرتان هم نسوزد)بسته های آماده را در روغن فراوان و داغ شده سرخ کنید تاقهوه ای طلایی شوند. برای زیبا تر شدن کیفها میتوانید بعد از سرخ کردن از ساقه ای تره یا پیازچه بندهای باریک درست کرده و به دور قسمت بالای کیفها گره بزنید.

  در پست بعدی دستور خمیر و سس این غذا را می گذارم

نکته:میتوانید گوشت را  قبل از گذاشتن میان خمیر  تفت دهید و بعد با مواد دیگر مخلوط کنید و کمی تفت دهید ولی در رسپی  اصل  به صورت خام  داخل خمیر گذاشته میشود.

داغی روغن را میتوانید یا با درجه مخصوص بسنجید که باید بین 180 تا 190 درجه باشد ویا می توانید  انتهای یک قاشق چوبی را درون روغن فرو کنید اگر دور آن حباب تشکیل شد و  از پایین حباب به طرف  بالا آمد یعنی رو غن داغ شده است و هر چه حباب بیشتری باشد یعنی داغ تر است. یا میتوانید یک دانه ذرت را درون روغن بیاندازید اگر پس از چند ثانیه بشکفد یعنی روغن داغ است. اگر 1 یا 2 قطره اب هم بریزید اگر جیلز آن در امد یعنی روعن داغ است. فقط در این روش مراقب باشید تنها 1 تا 2 قطره نه بیشتر. اما روش فرو کردن قاشق چوبی از همه امن تر است.( فقط و فقط قاشق چوبی  مبادا با قاشق پلاستیکی این کار را انجام دهید)

با یک تکه نان هم میتوانید بفهمید اگر نان  بلافاصله و فوری قهوه ای شد یعنی روغ خیلی و بیش از حد داغه کمی حرارت را کم کنید.اگر بهد از 30 تا 35 ثانیه قهوه ای شد روغن داغ است و میتوانید استفاده کنید.

این غذا را به صورت تنها سبزیجات هم میتوانید درست کنید و از کلم ریز خرد شده و جوانه در ان استفاده کنید..در این صورت کلم را کمی تفت دهید.و در عوض از روغن داخل رسپی کمی بکاهید.

در اینجا میتوانید تصاویر تعدادی از غذاهای خمیری چینی را ببینید.  این غذاها  تنوع بسیار دارند: تهیه این غذاها همانطور که در بالا گفته شد هم به صورت بخار پز و هم سرخ کرده میباشد.ظرفهای بخار پز انها طراحی جالبی دارد که در تصاویر دیده می شوند.                                                           خوردن دیم سام نیز برای چینی ها با آداب خاصی همراه مثلا وقتی شما به رستورانی که دیم سام سرو میکند وارد میشوید به محض نشستن برای شما یک قوری چای می آورند و بسیاری از رستورانها دارای انواع مختلفی از چای هستند. اگر قوری چای تمام شود از انجا که انها همراه با دیم سام نیز چای مینوشند شما اگر در قوری را وارونه بگذاریذ برای شما قوری دیگری می اورند.

سپس شما منتظر میشوید تا غذا به سوی شما بی آیدتعجب بله در این رستوران ها مسئول سرو با یک ترولی بزرگ به سوی شما میاید و شما هر نوع دیم سامی را که مایل باشید از روی ترولی برمی دارید به هر تعدادی که دوست داشته باشید.                                                                                                                                                                   عکس بالا دیم سام بخار پز در ظرف مخصوص