کیمیا گری با ادویه ها

تاجین گوشت با بادام
نویسنده : مژگان سلماسی .Mojgan Salmassi - ساعت ۱:۳٤ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٢ امرداد ۱۳٩۱
 

این بار هم براتون تاجین دارم اما این دفعه با بادام و کشمش و خیلی خوشمزه است فقط من نمیگم همه کسانی که خوردند میگویند. ضمن اینکه بسیار مجلسی است.اگر دوست دارید با من  همراه شوید.

 

 

 


مواد مورد نیاز:

1-زعفران درسته                                         1/2 ق چ

2-آب جوش                                                 3 ق س

3-روغن مایع                                                1/4 پیمانه

4-کره                                                         3 ق س

5-زنجفیل ریز خرد شده                                  3 سانتیمتر

6-نمک                                                       1 ق چ

7-پودر فلفل سفید                                        1/2 ق چ

8-پیاز کوچک رنده شده  ترجیحا قرمز                   1 عدد

9-پیاز ریز خرد شده  ترجیحا قرمز                        2 عدد

10-سیر ریز خرد شده                                      3 حبه

11-گوشت گوسفند                                        1 کیلو(5x5)

12-عسل                                                      1 تا 1 1/2 ق س

13-کشمش پلویی                                          3/4 پیمانه یا 150 گرم

14-برگه زرد آلو                                                100 گرم

15-انجیر خشک                                               2 تا 3 عدد

16آب لیمو                                                      1 عدد بزرگ یا 2 تا3  عدد کوچک

17-چوب دارچین                                              2 عدد

18 نمک و فلفل                                                به مقدار لازم

19-گشنیز خرد شده برای تزیین                           2 ق س

20-پرک بادام  بو داده شده                                  120 گرم

 

طرز تهیه:

زعفران را در یک ماهیتابه بر روی حرارت بسیار ملایم 2 تا 3 دقیقه تفت دهید و مرتب هم بزنید مه نسوزدسپس آن را داخل یک فنجان ریخته آب جوش را روی آن بریزید تا 10 دقیقه خیس بخورد.روغن و کره را در یک قابلمه ( اگر تاجین در دسترس بود که در آن و یا گمج همانطور که در پست قبلی مربوط به تاجین پسته گفتم) داغ کنیدزنجفیل،فلفل سفید،زرد چوبه،پیاز رنده شده و سیر را به اضافه کنید و 30 تفت دهید.

حالا گوشت را اضافه کرده و خوب هم بزنیدتا با ادویه آعشته شود.3 دقیقه ادامه دهید.سپس پیاز خرد شده زعفران و عسل را اضافه کرده و مقداری آب که روی گوشت را بگیرد روی آن بریزید و در آن را بگذارید و روی حرارت ملایم ریز جوش بزند تا گوشتبپزد.در زمان پخت اگر آب آن کم شد آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از 45 دقبقه که از زمان شروغ پخت گذشت کشمش برگه زرد آلو و انجیر را داخل یک کاسه ریخته و بک ملاقه از آب خورش روی آن بریزید و آب لیموترش را هم روی آن بریزید و بگذارید خیس بخورد. تا نرم شود.در صورت نیاز به مواد داخل کاسه آب جوش اضافه کنید.30 دقیقه قبل از انتهای پخت غذا زمانی که گوشت پخته شده است. مخلوط کاسه را به همراه چوبهای دارچین داخل غذا بریزید ئ بگذارید تاجین به خوبی جا بیافتد.نمک و فلفل را اندازه کنید.غذا را داخل ظرف سرو ریخته و روی آن را با بادام پرک و گشنیز تزیین کنید.اگر بخواهید میتوانید چوبهای دارچین را کنار بگذارید و یا برای تزیین کنار ظرف بگذارید.

در مراکش و آفریقا این غذا با کیوس کیوس ( با سمولینا درست میشود و تقریبا شکل بلغور دارد اما مزه آن مانند پاستا می باشد و اندازه آن  درشت و ریز و متوسط است ) خورده میشود.اما شما آن را با پلوی سفید سرو کنید. در عکس در ظرف کوچک کناری کیوس کیوس قرار دارد.برای اطلاعات بیشتر راجع به کیوس کیوس  می توانید به این آدرس مراجعه کنیدhttp://fa.wikipedia.org/wiki

در پست قبلی گفته شد که میتوانید تاجین را در طرف نسوز و در دمای 150 تا160 فر طبخ کرد ضمن انکه روی آن با فویل پوشیده شود.