نان تافتون خانگی

مواد مورد نیاز:

1-آرد                           به حدی که به دست نچسبد

2-مایه خمیر                 1 ق چ

3- نمک                        1/2 ق چ

4-آب گرم یا شیر گرم     2 پیمانه

5-روغن مایع                 2 ق س

6- شکر                       1 ق س

7- کنجد یا سیاه دانه برای پوشش دادن نان به مقدار لازم و دلخواه

 

طرز تهیه:شیر یا آب گرم(ولرم حدود 45 درجه) را  در یک کاسه بزرگ  غیر فلزی(در ظرفهای فلزی خمیر مایه خوب به عمل نمی آید) ریخته و مایه خمیر و شکر را در آن ریخته با یک قاشق چوبی هم بزنید  و 5 تا 7 دقیقه بگذارید تا خمیر مایه ور بی آید.در این زمان نمک و روغن را هم اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس شروع کنید آرد را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید مثلا اول 1/2 پیمانه اضافه کنید و هم بزنید و بعد مجددا 1/2 پیمانه دیگر اضافه کنید .کم کم که احساس کردید خمیر سفت میشه آرد کمتری اضافه کنید.تا زمانیکه خمیری به دست بی اید که به دست نچسبد.در این زمان آن را بر روی سطحی که آرد پاشی کرده اید بگذارید(آگر سنگ باشد که خیلی بهتر است) و 5 دقیقه خوب ورز دهید. به این صورت که خمیر را ابتدا گرد کنید سپس با نرمه کف دست انرا به طرف جلو فشار دهید تا کشیده شود سپس  انرا جمع کنید و مجددا این کار را تکرار کنید گاهی اگر خوب ورز دهید صدای ترکیدن حبابها را ممکنه بشنوید. بعد از ورز دادن آنرا داخل یک کاسه کمی آرد پاشی شده بگذارید و روی آن را بپوشانید و 30 الی 40 دقیقه استراحت دهید.سپس مجددا روی سطح کارتان را آرد بپاشید و از خمیر به اندازه یک نارنگی بردارید و با وردنه انرا کاملا نازک کنید و به صورت تقریبا گرد باز کنید روی آن را کنجد یا سیاه دانه بپاشیدو آنرا آهسته کمی به دور وردنه بپیچید و روی ساج از پیش داغ شده که بر روی گاز قرار دارد یا درون ماهیتابه ضخیم چدنی داغ شده و یا پشت تابه ضخیم از پیش داغ شده بی اندازید.یک طرف که پخت طرف دیگر  را بپزید.در هنگام پختن نان باید کاملا مراقب باشید و از کنار نانها تکان نخورید چون نان بسیار سریع میسوزد.بعد از پخت هنگامی که کمی خنک شدن در صورتی که نخواهید همان موقع مصرف کنید داخل کیسه فریزری بگذارید تا نرم بماند. توجه کنید که اگر آن را خیلی بتوانید با وردنه نازک باقلوا نازکتر کنید و با کمک همان وردنه روی ساج بی اندازید نانی شبیه به لواش خواهید داشت.

 

/ 7 نظر / 428 بازدید
رز

چه نونی ؛ به به ؛ دست گلت درد نکنه مژگان جون و چقدر حیف که نمی تونین بیاین فیس بوک که بیشتر با هم باشیم ........

اعظم

سلام من عاشق پختن نون تو خونه هستم دستت درد نکنه راستی بلا دور انشاالله بیماری دور و برت دیگه پیدا نشه

دریا

ممنون . خیلی خوب بود

فاطمه یاس

وا چه زشت ایش??????????????????

فاطمه یاس

خب یکم خوبه

فاطمه یاس

[رویا]نچ نچ نچ

نارنج

سلام خیلی عالی توضیح دادین... این روشی که شما توضیح دادی تو ورز دادن نون رو من چند سال پیش از ویدئوی یک آشپز فرانسوی یاد گرفتم نون هاتون خیلی هم خوب شده... منم توی خونه نون درست میکنم مدتیه لواش درست نکردم گفتم باز یه سرچی بکنم که به وب شما برخوردم خیلی هم خوشگل شده... نونهای لواش نونوایی ها که دورش کاملن غیرقابل استفاده ست یا خمیره یا سوخته... بنابراین خانمهاییکه به خودشون زحمت میدن و نون تو خونه درست میکنن واقعن هنرمندن..