نان اسپایسی آمباشا + سس فلفل بربر +کره معطر


نان آمباشا ( نان تند آفریقایی – اتیوپی)

مواد مورد نیاز:

1-      ا قاشق سوپخوری مایه خمیر

2-      2 پیمانه آب ولرم

3-      10 قاشق سوپخوری کره معطر(دستور آن  خواهد آمد)

4-      1 قاشق چایخوری تخم گشنیز

5-      1قاشق چایخوری رازیانه

6-      2/1 قاشق چایخوری  پودر فلفل سیاه

7-      4 2/1  تا 5  پیمانه آرد

8-      1 قاشق چایخوری سس فلفل  بربر مخصوص افریقا (دستور ان  خواهد آمد)  

9-      1 2/1 قاشق چایخوری نمک

 دستور تهیه نان:

آب ولرم را در یک کاسه ریخته و خمیر ترش را درون آب بریزید و به مدت 10 دقیقه  انرا کنار بگذارید.سپس انرا با یک قاشق چوبی هم بزنید.8 قاشق از کره معطر، تخم گشنیز، رازیانه، هل، نمک و فلفل را به ان اضافه کنید و انرا خوب هم بزنید.

1فنجان از آرد را در آن بریزید و خوب مخلوط کنید.مجددا آرد بریزید.این کار را تا زمانیکه احساس کنید به دست نمی چسبد

ادامه دهید.سپس انرا بر روی سطح آردپاشی شده به مدت 10 دقیقه ورز دهید (با ماشین خمیرزنی 2 دقیقه).سپس انرا گرد کنید

.روی انرا کمی چرب کنید و روی انرا بپوشانید ودر جای گرمی بگذارید تا حجم آن 2 برابر شود(تقریبا 1 ساعت).بعد 1 ساعت

با مشت بر روی خمیر بزنید تا پف آن بخوابد.کمی از خمیر به اندازه یک نارنگی  کوچک بردارید و کنار بگذارید.حالا  یک ورق  کاغذ روغنی بزرگ را در سینی  فر گذاشته و آنرا خوب چرب کنید.خمیر را بر روی آن به صورت یک دایره  به ضخامت 2 سانتیمتر و قطر 20 تا 22 سانتیمتر  باز کنید.با یک چاقوی تیز روی خمیر مانند یک چرخ  8 برش بدهید .خمیری را که برداشته بودید گرد کنید و وسط چرخ بگذارید و کمی فشار دهید تا خوب بچسبد.مجددا انرا به  مدت 1 ساعت استراحت دهید .سپس آنرا در فر از پیش گرم شده (175 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت)به مدت 50 تا 60 دفیفه بپزید.نان زمانی پخته است که روی آن طلایی شده باشد و وقتی روی آن با انگشت ضربه می زنید صدای توخالی بودن بدهد.سپس نان را بیرون  بیآورید .کره معطر باقی مانده را با سس فلفل مخلوط کرده و روی نان بمالید و بکذارید بر روی توری تا خنک شود.

نکته:میتوانید از روغن حیوانی  که انرا معطر کرده اید استفاده کنید.

این نان تند و پر از ادویه است  در صورت تمایل میتوانید از مقدار کمتر ادویه  فلفل و نمک استفاده کنید اما در کشورهای آفریقایی غذاها و نانهای تند و پر ادویه  بسیار محبوبند.       

 نکته: بهتر است برای راحتی کار، کره معطر و سس فلفل این دستور را قبلا" آماده نمایید.                                                                                           

 

 تصاویر زیباسازی وبلاگ،قالب وبلاگ،خدمات وبلاگ نویسان،آپلودعکس، کد موسیقی، روزگذر دات کام http://roozgozar.com

 

 

   در عکس نیمی از نان  با سس بربر و کره معطر آغشته شده است..

                                                                                    

 

 

 

-  کره معطر آفریقایی (Niter kebbeh  )          

 

مواد لازم برای 1 پیمانه:

1- کره 500 گرم

2-  2/1 یک پیاز کوچک ریز خرد شده

3 -  سیر رنده شده 2 حبه

4-2/1 قاشق چ پودر زنجبیل 

5- 2/1 قاشق چ زرد چوبه

5-  4/1 قاشق چ دانه هل  

6-  یک تکه چوب دارچین

7- یک عدد میخک

8- 8/1 ق چ جوز هندی رنده شده

 

- طرز تهیه:

کره را در یک قابلمه ترجیحا" ضخیم  قرار داده بر روی حرارت بسیار ملایم قرار داده تا ذوب شود ( مراقب باشید تا نسوزد) بعد از ذوب شدن چند ثانیه حرارت را افزایش دهید تا کف کره به سطح بیاید. حال پیاز ، سیر ، زنجبیل ، زرد چوبه ، هل ، میخک ، دارجین و جوز هندی را به آن بیافزایید و حرارت را باز هم بسیار کم کرده بگذارید بمدت 45 دقیقه بجوشد. در این هنگام لایه بسیار شفافی روی ظرف می ایستد. بارامی و با دقت آنرا داخل یک ظرف( ترحیحا") شیشه ای  بریزیدک می توانید از یک تنظیف برای گرفتن کف و مواد دیگر استفاده کنید تا روغن شفافتری بدست آید.

 تصاویر زیباسازی وبلاگ،قالب وبلاگ،خدمات وبلاگ نویسان،آپلودعکس، کد موسیقی، روزگذر دات کام http://roozgozar.com

سس فلفل  تند  بربر  ( سس فلفل افریقایی)

مواد مورد نیاز

1-      زیره درسته                                 2 قاشق چایخوری

2-      فلفل قرمز خشگ خرد شده              2 ق       چ  

3-      تخم هل                                       1 ق       چ

4-      تخم رازیانه                                 1 ق       چ

5-      دانه فلفل سیاه                               8 عدد

6-      بهارات (ALL SPICE)                    6 عدد

7-      دانه میخک                                  4 عدد

8-      پیاز خرد شده                               1 عدد متوسط

9-      سیر پوره شده                              3 حبه

10-   پودر پاپریکا                               2 قاشق سوپخوری

11-   نمک                                         2/1 ق    س

12-   پودر زنجبیل                               1 ق       چ

13-   زرد چوبه                                  1 ق       چ

14-   پودر فلفل قرمز                            1 ق       چ

15-   پودر جوز هندی                           2/1 ق    چ

16-   روغن                                       2/1 پیمانه

17-   آب                                            4/1 پیمانه 

 

طرز تهیه :

یک تابه ضخیم را بر روی حرارت قرار داده تا داغ شود. تمام ادویه های خشک را در آن بریزید و تفت دهید. 3 دقیقه هم بزنید تا بوی ادویه ها به مشام برسد. از روی حرارت برداشته و درون آسیاب پودر نمایید. سپس به همراه پیاز ، سیر، روغن، آب و نمک داخل غذا ساز ریخته تا پوره شود.

نکته : در صورت تمایل می توانید مقدار فلفل قرمز را کمی کم کنید اما اصل این سس بسیار تند می باشد.

/ 2 نظر / 358 بازدید
ستایش

اوووه مای گاد......تو واقعا سلطان ادویه هاهستی منو بگو که تو وبلاگم میترسم غذاهای اسپایسی بزارم[زبان]

خیلی مسخره بود این ها هم دیگه کار داره