بریانی گوشت بره ( هندی)

مواد مورد نیاز:

1-پیاز                                                 2 عدد بزرگ

2-گوشت گوسفند ترجیحا با استخوان       800 گرم تا 1 کیلو

3-برنج  ترجیحا باسماتی                        3 1/2 پیمانه تا 4 پیمانه

4-ادویه گرام ماسالا                               2 ق چ (طرز تهیه در پستهای قبلی)

5-پودر هل                                           1/2  ق چ

6-پودر فلفل قرمز                                   1 ق چ تا 2 ق چ بنا بر ذائقه

7-پودر دارچین                                       1/2 ق چ

8-زرد چوبه                                          1 ق چ

9-پودر زیره سبز                                   1 ق چ

10-سیر پوره شده                               2  1/2 ق چ

11-زنجفیل پوره شده                           2 ق چ

12- گشنیز تازه خرد شده                      5 تا 6 ق س

13- فلفل سبز تند خرد شده یا فلفل شیرین    1 تا 2 ق س 

14ماست چکیده                                  1 پیمانه

15-زعفران دم کرده                              به میزان دلخواه

16-رب گوجه فرنگی                              1 ق س

17-نمک                                            به میزان لازم

18-کره و روغن                                    به میزان لازم

برای آب جوش برای  جوشاندن برنج:3 عدد میخک - 3 عدد هل درسته چوب دارچین

یک تکه

 

طرز تهیه:

ابتدا برنج را بشویید(اگر از باسماتی استفاده میکنید برای از بین رفتن بوی آن 5 دقیقه با آب خیلی گرم بشویید من این روش را استفاده میکنم و تقریبا تمام بوی باسماتی از بین می رود و بعد 30 دقیقه خیس کنید) و 30 دقیقه آن را خیس کنید.

در این فاصله 1 عدد پیاز را پیاز داغ طلایی درست کنید و کنار بگذارید.پیاز دیگر را در یک ماهیتابه با مخلوط روعن و کره تقریبا زیاد سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.سیر,زنجفیل,تکه های گوشت,پودر هل,پودر دارچین, پودرزیره سبز,ادویه گرام ماسالا,پودر فلفل قرمز و زرد چوبه را  به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.وقتی بوی ادویه به مشامتان رسید رب را هم اضافه کنید و با این مواد سرخ کنید.بعد این مرحله ماست چکیده را اضافه کنید و بگذارید گوشت بپزد. اگر فکر میکنید گوشت شما دیر پز است 1 پیمانه آب اضافه کنید.باید آب مواد کاملا تمام شود و یک مایه سس مانند در قابلمه بماند.

برای درست کردن برنج در یک قابلمه آب بریزید میخک , هل سبز درسته و چوب دارچین را به آن اضافه کنید و بگذارید جوش بی آید. بعد از جوش امدن آب برنج را بریزید و در زمان مناسب آن را آبکش کنید(برنج ایرانی را دان تر از همیشه بردارید).کف قابلمه را کمی روغن مایع بریزید و نان یا سیب زمینی ته آن بگذارید.بعد مواد را لا به لای برنج( مثل لوبیا پلو) ریخته و روی هر لایه پیاز داغ  و گشنیز خرد شده بریزید اگر بخواهید غذا تند تر شود فلفل های سبز را ریز کنید و به هر لایه اضافه کنید.سپس زمان دهید تا برنج خوب دم بکشد.(در هندوستان با آب و آرد خمیر دست می کنند ودور لبه قابلمه می گذارند و سپس در را روی خمیر میگذارند به این ترتیب  بخار کامل درون قابلمه میماند و خوب دم میکشد) بعد از دم کشیدن برنج را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با برگ گشنیز درسته تزیین کنید ( که من فراموش کردم) و در صورت تمایل میتوانید از فلفل سبز ریز خرد شده هم استفاده کنید. ادویه های درسته ای را که در آب برنج ریخته بودید هم میتوانید در هنگام ابکش کردن جدا کرده و دور بیاندازید و هم در صورت تمایل میتوانید در داخل برنج با مواد دیگر بگذارید دم بکشد و با همان هم سرو کنید.من بیشتر موارد در مهمانیها به خاطر تفاوتی که این  پلو با پلوهای خودمان میکند  داخل برنج باقی می گذارم.

 

 

باید توجه کنید این غذا تند ,چرب و بر ادویه است اگر بخواهید میتوانید از فلفل آن و روغن آن کم کنید.

در بعضی از مناطق هند روی برنج را  با رنگ قرمز خوراکی یا گاهی با  آب سبزیجات که به رنگ سبز است تزیین میکنند.شما میتوانید با زعفران تزیین کنید

به جای تمام ادویه ها ی مخلوط با گوشت میتوان از ادویه آماده بریانی که در بازار موجود است استفاده کنید حدود 2 ق س یا بیشتر در صورت تمایل.

                                                                                    

            تصاویر مربوط به ویکی پدیا


     بریانی حیدر آبادی                                                                          

بریانی پاکستانی

 

بریانی مخصوص ماینمار

 

بریانی عراقی

 

بریانی سنگاپور

 

بریانی ماهی مربوط به پنجاب

 

این غذا زمستان 89 در مجله سر آشپز چاپ شده است و عکس متعلق به همان روز است.

 

 

/ 11 نظر / 722 بازدید
نمایش نظرات قبلی
خانومی

واي .....چه آشپز خونه ي خوش رنگ و لعابي[گل] زبون روزه دلم ضعف رفت [تشويش] خيلي کيف کردم وب گرم و با صفايي داري عزيزم تبريک ميگم اگه با تبادل لینک موافق بودی خبرم کن اگه دوست داشتي به آشپز خونه گوچمولوي منم سر بزن من مهمون نوازم [نيشخند]

مارال

ماست نمی بُره؟؟؟

sahar

salam mojgan joon merciii ie soal dashtam baraie hame chiken berianiha mishe podre zanjebile rikht?be hamon andaze ia bishtar?

پریسا

من بریانی مرغ را با ادویه آماده بریانی درست می کنم .خیلی عالی میشه .واقعا خوشمزه هست .

بهار(فرصت دوباره آفتاب)

سلام مژگان عزیزم چقدر خوشحال شدم که به وبلاگم سر زدی سرافرازم کردی این که عادت همه شده که سرشون دائم تو گوشی هاشون باشه الان هم که خانومهای کدبانو گروههای م ختلف آشپزی و شیرینی پزی درست کردند تو وایبر و واتساپ و ... اونجا هنرها و تجربیاتشون رو با هم در میون می ذارند و البته و د البته بهار هنوز داره مقاومت میکنه و فقط گذری به وایبر اون هم چند تا دوست محدود سر می زنه

نارنجی

سلام ابجی خسته نباشی وبلاگ خوب و عالی دارید موفق باشید به وب منم سر بزنید خوشحال میشم اگر مایل به تبادل لینک هستید بگید

کامران

سلام دوست عزیز کامران هستم از وبلاگ گلبرگ چوب. خوشحال میشم اگه تبادل لینک داشته باشیم. با سپاس فراوان

معصومه

سلام وبم ایستگاه هنرهای تو نت سرچ کنی میاری

سارا

سلام مژگان جون. منم سارا گفتم بیام نظر بدم ^_^