آش رشته

طبق معمول غذاهای سنتی من بر طبق دستورهای بانو رزا منتظمی است(روحشان شاد)

 

مواد مورد نیاز:
1-سبزی آش           2 کیلو   (تره-جعفری--اسفناج-شوید-گشنیز)
2-رشته               500 تا 700 گرم(بنا بر ذائقه پر رشته یا کم رشته)
3-نخود لوبیا عدس         مجموعا به تساوی 750 گرم
4-پیاز سرخ کرده 
5-زرد چوبه 
6-کشک
7-نمک و فلفل
8-سیر داغ و نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین اش

سبزی را پاک کرده شسته و بعد درشت خرد کنید.حبوبات را قبلا خیس کنید و نخود و لوبیا را جدا بپزید.عدس را هم جداگانه بپزید.پیاز داغ فراوان درست کنید زرد چوبه را در ان تفت دهید و حبوبات پخته شده را در ان بریزید( میتوانید هتکام پخت حبوبات انها را در همین پیاز داغ و زرد چوبه بپزید)اب کافی ریخته و بگذارید جوش بیاد سبزی را که از قبل شسته و خرد کرده اید یا اماده تهیه کرده اید داخل حبوبات بریزید و بگذارید بپزد پس از پخت رشته ها را بریزید و بعد 1  قاشق  یا کمی بیشتر ارد را در کمی اب و سرکه حل کنید و داخل اش بریزید(این ریختن آرد اختیاری است اما به لعاب انداختن اش کمک میکند و سرکه نیز باعث میشه بوی خامی ارد گرفته شود اما اگر دوست ندارید میتونید استفاده نکنید خود من راه دیگری دارم که درانتها گفته ام) و هم بزنید مراقب باشید رشته ها خرد نشوند.پس از جا افتادن اش یا تمام انرا با کشک مخلوط کرده و بگذارید یک جوش بخورد و یا فقط کشک را هنگامی که اش را داخل ظرف سرو ریختید روی ظرف بریزید. و سپس با نعناع داغ و سیر داغ و پیاز داغ روی آش را تزیین کنید. کشک خود را میتوانید با کمی زعفران یا زرد چوبه خوش رنگتر کنید و بعد برای تزیین به کار ببرید.


نکات مهم
من به جای ارد برای لعاب دادن از 1 پاکت سوپ جوی مهنام استفاده میکنم.فقط و فقط این مارک سوپ چون دیگر مارکها مزه شیر خشک انها محسوس است.(1 پاکت که گفتم بستگی به مقدار آش دارد)

اش رشته را خیلی از افرادبا سرکه یا ابغوره هم میخورند.

در مصرف نمک خیلی احتیاط کنید چون کشک و همینطور رشته نمک دارند و شور است و یک موقع ممکنه اش شما شور شود.در هر صورت اگر خواستید نمک و فلفل به ان اضافه کنید مقداری نمک و فلفل را در کمی اب جوش حل کنید بعد داخل اش بریزید.

هر شهری ممکنه مقادیر سبزی مورد استفاده اش برای اش رشته فرق بکنه. اما معمولا  اسفناج را بیشتر میریزند.
در هنگام خیس کردن حبوبات بهتر است چند بار اب آن را عوض کنید و در هنگام پخت هم 10 دقیقه انرا بجوشانید اب ان را دور بریزید و مجددا با اب تازه بگذارید بپزد.این کار برای نفخ نکردن موثر است ضمن انکه آش را بد رنگ  نمیکند.

 رشته اش را زمان بریزید که بدانید میخواهید بلافاصله بعد پخت یا تا نیم ساعت بعد ان اش را سرو کنید .اینطوری از له شدن و خرد شدن رشته جلو گیری میکنید.

برای درست کردن نعناع نیز یک ظرف روغن را بر روی حرارت بگذارید فبل از اینکه زیاد داغ شود نعناع پودر شده را درون ان بریزید و هم بزنید و از روی اتش بردارید و کمی زرد چوبه به ان بزنید و یا همانطور ساده روی اش را تزیین کنید.نعاع بسیار زود می سوزد و رنگش تغییر میکند پس مراقب ان باشید.

سیر را هم میتوانید ریز خرد کرده و هم میتوانید به صورت حلقه ای برش دهید.

پیاز داغ برای تزیین را میتوانید کمی کریسپی تر اماده کنید.

/ 2 نظر / 998 بازدید
عارفه

واییییییی گٔل گفتی‌ مژگان جون خیلی‌ میچسبه . کلی‌ منو به هوس انداختی عزیزم . دستت درد نکنه عزیزم .