نان زعفرانی سوئدی (lussekatter)

مواد مورد نیاز:

1-زعفران  درسته                                 3 گرم

2-خمیر مایه آماده                                  50 گرم یا 14 گرم خشک

3-شکر                                                 200 گرم

4-شیر                                                  300 میلی   

5-تخم مرغ   کمی زده  شده                       1 عدد

6-کره                                                    150 تا 200 گرم

7-نمک                                                  1 ق چ

8-/آرد                                                     750 گرم

9-کشمش                                               100 گرم

 

برای رومال : 1 عدد تخم مرغ          2 ق س  آب

 

طرز تهیه:

ابتدا زعفران را با شکر  ساییده  و کنار بگذارید.خمیر مایه تازه را  با دست ریز ریز کنید و چند قاشق از شیر ولرم و در دمای اتاق مانده( یه کوچولو گرم باشد تا خمیر مایه در آن حل شود مراقب باشید داغ نباشه فقط کمی گرم باشد) را روی آن بریزید و هم بزنید تا حل شود.کره را آب کنید  و با زعفرا ن به باقی شیر اضافه کنید. باقی مواد به جز کشمش را با هم مخلوط کنید  خمیر مایه را هم اضافه کنید شروع به ورز دادن کنید (آرد را هم که می دانید باید از قبل الک کرده باشید) در دستگاه خمیر زنی 10 دقیقه و با دست حدود 15 دقیقه ورز دهید.در انتها مقدار کمی از کشمشها را برای تزیین کنا ربگذارید بقیه را با خمیر مخلوط کنید.خمیر را گلوله کنید و روی آن را با یک پارچه بپوشانید و در دمای اتاق 30 دقیقه بگذارید بماند.بعد از 30 دقیقه خمیر را به 20 تا 25 گلوله کوچک قسمت کنید. انها را گرد کنید و 10 دقیقه به آن استراحت دهید. سپس هر کدام از گلوله ها را به شکل استوانه شکل دهید سپس هر کدام از طرفها را به طرف مرکز لوله کنید. تا شکل 8 یا S بسته را پیدا کنند ( در پایین صفحه شکل آن را برایتان گذاشته ام). و در وسط هر کدام یک کشمش بگذارید یا مانند شکلهای زیر آنها را شکل دهید. و با کشمش باقی مانده آنها را تزیین کنید. سپس یک ورقه  روغنی را چرب کنید و  خمیر ها را روی ان بگذارید و روی آن را با یک پارچه یا حوله بپوشانید و30 دقیقه تا 40 دقیقه ( تا زمانی که حجم آن 2 برابر شود) به آن استراحت دهید . سپس  تخم مرغ را با 2 قاشق آب هم بزنید و با قلمو روی خمیرها بمالید  و انها را در فری که از قبل روی 220 گرم کرده ایدبه مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که روی آن طلایی و زرد  شود و پف کند بگذارید.

در اکثر رسپی ها مدت زمان برای پخت بین 5 تا 10 و  10 تا 12 است. باز بستگی به حرارت فر شما دارد. برای بار اول مراقب باشید.

 اگر خمبر مایه آماده ندارید  14 گرم خمیر مایه را با کمی شکر مخلوط کنید و کمی شیر گرم را روی ان بریزید کمی هم زده و 10 دقیقه در جای کمی گرم  بگذارید روی آن را بپوشانید تا ور بی اید و اسفنجی شود سپس این خمیر مایه آماده را با بقیه مواد مخلوط کنید(. مانند نانهای دیگر.)

               

 

 

/ 8 نظر / 62 بازدید
اکرم

خیلی خوشکل و بانمکن (: کل کاراتون شیکه راستی من شما رو با اسم دارچین سیو کرده بودم[نگران]

منصوره

سلام دوست عزیز وبلاگ با سلیقه و خوشمزه ای دارید موفق باشید . بابت لینک ممنونم لینک شما را ثبت میکنم

اچ بی

کارات در حد من نیست فکر کنم!! [افسوس] سخته! حالا برم سر خونه و زندگیم روش آزمون و خطا میرم بلکه نیمچه کدبانو بشم

لاله

وای مژگان جونم ادم ه هوس می افته خیلی کارت عالیه

negin

به به چه اشتها برانگیزههههههههههههههه رفتم که فردا برم تو کار نون پزیییییییییییییییییییییییییی

negin

عزیزم اگه تمایل به تبادل لینک داشتی خبرم کن. شاد باشی

(m)

چ وب خوشمزه ای![خوشمزه]