چاتنی یا ترشی لیمو

مواد لازم

لیمو ترش پوست نازک و کوچک                 1 کیلو 
زردچوبه                                              2 ق چ
نمک                                                  1 1/2 ق چ
فلفل سبز خرد شده بدون تخم 4تا 5 عدد (اگر نخواهید تند باشد میتوانید از فلفل دلمه ای استفاده کنید مثلا نصف یک عدد)
پودر فلفل قرمز                                       2 1/2 ق چ
کنجد سیاه یا سیاه دانه                           1 ق چ
تخم گشنیز                                           1 ق چ
تخم خردل سیاه                                      1 ق چ

طرز تهیه:

در ابتدا لیمو ترش تازه و بدون لک را شسته و بگذارید کاملا خشک شود و انرا کاملا با یک دستمال خشک کنید بودن ذره ای اب ترشی را خراب میکند. هر کدام از لیمو ها را از طول به هشت قسمت ببرید و هسته های انرا به ارامی با نوک یک چاقوی تیز در بی اورید.این کار را در یک ظرف پلاستیکی انجام دهید تا اب خود لیمو هم درون ظرف بریزد..پودر فلفل قرمز ,نمک,زردچوبه,سیاه دانه یا کنجد سیاه,تخم گشنیز و تخم خردل و فلفل خرد شده را روی ان ریخته و خوب با 2 قاشق انرا مخلوط کنید .حتما حتما دفت کنید هم ظرف هم قاشق و کلا همه چیز خشک و بدون اب باشد.یک پارچه روی ظرف بکشید و بگذارید 3 روز در یک گوشه اشپزخانه بماند اما در طی این 3 روز روزی 3 تا 4 بار سر وقت ان بروید و انرا با قاشق زیرو رو کنید.بعد یک مدتی میبینید که ترشی شما اب انداخته است.بعد از 3 روز انرا داخل ظرفی که در ان محکم شود بریزید و در جای خنک بگذارید.بعد از 1 ماه ترشی شما رسیده است.هر جه بیشتر بماند بهتر میشود.طی این مدت بهتر است در ان را باز بسته نکنید.من در یک ظرف شیشه ای مخصوص نسکافه ریختم و بر روی در ان یک کیسه فریزر گذاشتم و بعد در ان را بستم و در یخچال گذاشتم.رسپی این ترشی را از بلاگ نسرین خانم به نام هنر طباخی یاد گرفتم و کمی در ان تغییر دادم.من هنگام سرو وقتی انرا در ظرف سرو میریزم با کمی روغن زیتون مخلوط میکنم بسیار عالی و خوشمزه و متفاوت از هر ترشی دیگری که خورده اید میشود.البته اگر در ظرف اضافه ماند انرا به ظرف اصلی بر نگردانید.

 

/ 5 نظر / 267 بازدید
ستایش

اوووووم مژگان جون.من تازه و داغ داغ رسیدم سر وقت ترشیت هاااااا[نیشخند]بازم چاتنی هندی و اسپایسی عاشقشم.مرسیییییییییییییییییییییییییییییییی[قلب]

مسعود

اين رو من از جهرمي ياد گرفتم. يه كم ادويه‌هاش و همچنين نحوه خرد كردن ليموها با شما فرق داره. ليمو رو چهار قاچ مي‌كنند،‌طوري كه از هم جدا نشه. بعد ادويه‌ها رو روي ليموها مي‌پاشند و در ظرفي فشرده مي‌چييند. مي‌گذارند خوب آفتاب بخود تا آب بيندازد. فوق‌العاده است. اين را هم درست مي‌كنم. ديوانه‌اش هستم.

مسعود

شما در گوگل ريدر من هستيد و مدام پست‌هاتون رو مي‌خونم. اما بعضي وقت‌ها به وجد مي‌آيم و مي‌يام يه كامنت مي‌گذارم. ليمو رو نتونستم طاقت بيارم.

ستایش یانگوم

من اینو درست کردم یعنی عاااااااالی شد.خیلی خوش طعم شد.خیلی ممنونم مامانیییییییییییییییییییی[ماچ]راستی مژگان جون بعد توی یاهو بهت میگم چطور باید گوگل ریدر داشته باشی

مرجان

سلام.ميخواستم بدونم ميشه روغن رو از همون اول كه ترشي رو ميريزم تو شيشه ،بهش اضافه كنم ؟ممنون