پلو کیچاری ( هندی)

مواد لازم:

1-مونگ دال یا لپه                               3/4 پیمانه

2-برنج ترجیحاباسماتی یا دانه بلند           2 پیمانه

3-روغن                                            3 ق س

4-بادام هندی خام یا بادام معمولی           1/2 پیمانه

5-زیره سبز پودر شده                            2 ق چ

6-پودر فلفل قرمز                                  1/4 ق چ  یا بیشتر بنا بر ذائقه

7-پودر زنجفیل                                      1/2 ق چ

8-زرد چوبه                                          1 ق چ

9-سیب زمینی                                      300 گرم

10-کره                                                 30 گرم

11-نخود فرنگی پخته شده                       1 پیمانه

12-فیله گوجه فرنگی                               1 پیمانه

13-گشنیز خرد شده                               3/4 پیمانه

14-اب گرم                                            4 پیمانه

15-نمک                                                   به میزان لازم

 

روش تهیه:

ابتدا مواد را اماده کنید.لپه را بپزید اما له نشود.گوجه فرنگی را فیله

کنید.گشنیز خود را خرد کنید.برنج را بشویید و حتما خیس کنید.  (بهتر

است از برنج باسماتی استفاده شود تا غذا بهتر در بیاید در غیر اینصورت

هنگام اضافه کردن اب در نظر بگیرید که این مقدار آب برای برنج دانه بلند

یا باسماتی داده شده پس به مناسب با برنجتان اب را اندازه کنید و چون

دارای لپه وسیب زمینی است اب انرا مراقب باشید.)بادام هندی ها را در

کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند و کنار بگذارید.سیب زمینی هارا

نگینی خرد کنید.

روغن را داخل قابلمه ریخته و زیره,زنجبیل و فلفل را اضافه کنید و تفت

دهید پس از چند ثانیه زرد چوبه را هم اضافه کنید بعد از کمی تفت دادن

 آن سیب زمینی خرد شده را بیفزایید و کمی تفت دهید.لپه پخته شده

را اضافه کنید,برنج خیس کرده را ابش را خالی کنید و به قابلمه اضافه

کنید و خوب تفت دهید حدود 2 دقیقه.اب گرم و نمک کافی را درون

قابلمه ریخته و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید  سپس کمی صبر کنید

تا بجوشد و اب ان کم شود .در آن را بگذارید و حرارت را کم کنید تا با

حرارت ملایم به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزد(در اینجا باید نوع برنج خود و

اب ان را خود تشخیص بدهید.باسماتی معمولا شفته و تخته نمی شود

و این مقدار اب معمولا برای ان کافی و اندازه است).

در آخر کره,نخود فرنگی ,گوجه فرنگی فیله شده ,بادام هندی سرخ

شده و گشنیز خرد شده را کمی در یک ماهی تابه گرم کنید فقط در

حدی که داغ و گرم شود و احتیاجی به پختن یا سرخ شدن نیست و انرا

در ظرف سروتان با پلوی کیچاری مخلوط کنید و کمی هم روی ان بدهید

و سرو کنید.این برنج در هند با ماست و برشهای لیمو ترش و نان  سرو

میشود.

 

/ 3 نظر / 63 بازدید
لاله

سلام مژگان جون خسته نباشی خانوونم این غذا به خاطر ترکیب ادویه ها و طعم گوجه و گشنیز خیلی خوشمزه می شه. من که حتما امتحان می کنم دستت درد نکنه عزیزم

عارفه

واییییی خیلی‌ خوشمزه هستتت . دستت درد نکنه مژگان جون .

طاهره

سلام،خسته نباشید ،من جدیدا با وبلاگتون آشنا شدم،برشتوک رو ازرو دستور شما درست کردم،خیلی خوب شد،امروزم میخوام این ته چین گیاهی رو درست کنم،خواستم تشکر کنم ازشما بابت وقتی که صرف میکنین وآموزشهای قشنگتون،ممنون