آش دوغ

مواد مورد نیاز:

1-دوغ تقریبا ترش                          2 لیتر

2-نخود                                       250 گرم

3-سبزی (تره,گشنیز,شوید)              700 گرم

4-برنج                                         1 پیمانه

5-نمک و فلفل به میزان لازم

6-سیر خرد شده تازه                 4تا 5 ساقه    یا 5 حبه سیر

7- تخم مرغ                                  1 عدد

 

طرز تهیه:

ابتدا نخود را از شب قبل خیس کنید_(من معمولا برای استفاده از نخود در هر غذایی که باشه وقتی آنرا خیس میکنم بعد ازکمی خیس خوردن سعی میکنم پوست آن را بکنم به این صورت که نخودها را به آرامی چنگ می زنم و پوست آنها کم کم جدا میشه)و چند بار آب آن را عوض کنید.

برنج را هم از 4 5 ساعت قبل خیس کنید.

نخودها را در ظرفی ریخته و روی آن 6 لیوان آب بریزید تا بپزد وقتی نخودها پختند برنج را اضافه کنید تا بپزد و کاملا نرم شود. مراقب باشید آب آش در این مرحله زیاد نشود و دوغ را هم در نظر بگیرید.

بعد پخت برنج و نخود ,سبزی را که از قبل خرد کرده اید داخل آش بریزید  سیر را اگر به صورت حبه به کار میبرید  ریز خرد کنیدو در این مرحله  به آش اضافه کنید اما میتوانید در آخر پخت سیر تازه خرد شده  به آش اضافه کنید که در این صورت بوی سیر خیلی بیشتر اما مزه آن عالیست.

بعد از پخت سبزی ,تخم مرغ را در کمی از دوغ خوب مخلوط کنید (من از همزن استفاده کردم)و به باقی مانده دوغ اضافه کنید و کل دوغ را به قابلمه اضافه کنید و شروع به هم زدن کنید.در این مرحله باید مرتب و مداوم هم بزنید تا دوغ نبرد تا زمانی که دوغ داغ شود به این کار ادامه دهید لازم نیست آش غلغل کند . نمک و فلفل را اندازه کنید اگر خواستید سیر تازه خرد شده را در این مرحله اضافه کرده و سرو کنید.

به جای گشنیز میتوانید جعفری به کار ببرید.بعضی از دستورها شوید نداشت.

/ 3 نظر / 76 بازدید
اکرم

وااااااو دلم خواست مرسی

Roya

[کلافه]asheghe asham hala az har noei ke mikhad bashe [قهر]ashet kheili por rang o laabe delam khast nesfe shabi[افسوس]

مریم

با سلام به سایت شما سرزدم و خوشم اومد انشاءالله موفق باشید.