خورش دوپیازه بامیه با قلقلی (هندی)

مواد مورد نیاز برای خورش:

1-بامیه                                                      500 گرم

2-روغن مایع ترجیحا کنولا                              4 تا 5 ق س

3-پیاز بزرگ                                                   3 عدد

4- تخم گشنیر                                                2 ق چ

5-دانه زیره سیاه                                           2 ق چ

6-ادویه گرام ماسالا                                        2 ق چ

7-زرد چوبه                                                   1/2 ق چ

8- سیر پوره شده (                                 1 ق س تا  1 1/2 ق س

9-زنجبیل رنده شده                                        1 1/2 ق س

10-پودر فلفل قرمز                                           1/2 ق چ تا 1 ق چ

11-گوجه فرنگی خرد شده                               3 عدد درشت یا 4 عدد متوسط

12-نمک به مقدار لازم

مواد تهیه برای کوفته قلقلی:

1-گوشت چرخکرده                                        250 تا 300 گرم

2-پیاز رنده شده                                            1 عدد متوسط

3-نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

 4-سیر رنده شده (در صورت تمایل)                 1 حبه

تمام مواد را مخلوط کرده  و خوب ورز دهید.به اندازه یک قاشق چایخوری گوشت برداشته آنرا  گرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید انتهای سرخ کردن میتوانید کمی دارچین و رب با آن سرخ کنید کنار بگذارید.( کوفته قلقلی را میتوانید بر اساس رسپی خودتان آماده کنید لزومی به پیروی از این رسپی نیست).

 

طرز تهیه:

1-  ابتدا بامیه را بشورید دم ان را کمی بزنید مراقب باشید زیاد دمش را نگیرید چون همانطور که می دانید بامیه لیز میشود و سپس آنرا در ظرفی بریزید و 1 پیمانه آب و 1/4 پیمانه سرکه و 1 ق س نمک روی آن بریزید و بگذارید 30 دقیقه بماند.سپس آنرا ابکش کنید و با آب سرد خوب آبکشی کنید. سپس انها را در کمی روغن تفت داده کنار بگذارید.

2 -اکنون در یک ماهیتابه کوچک تخم گشنیز و دانه های زیره سیاه را با حرارت متوسط تفت دهید و هم بزنید تا هنگامی که بوی ادویه به مشامتان برسد.(مراقب باشید نسوزند)انهارا در آسیاب اسیاب کنید تا پودر شوند.کنار بگذارید برای مراحل بعدی.

3-پیازها را خلال کنید و آن را 2 قسمت کنید 2/3  و  1/3  . روغن را در یک ماهیتابه تقریبا بزرگ داغ کنید 2/3 پیازها را در آن بریزید و سرخ کنید تا طلایی شوند در این زمان ادویه ها(زیره،گشنیز،زرد چوبه، فلفل،گرام ماسالا) و پوره سیر و پوره زنجبیل را درون آن بریزید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید گوجه های خرد شده( بهتر است پوست آن را گرفته باشید) را هم اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید در این مرحله نمک را تست و اندازه کنید اکنون باقی پیازهای خلال شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید و آنقدر پیاز را تفت دهید تا پیاز نرم  و کاملا شفاف  شود .در این مرحله قلقلی ها را اضافه کرده هم بزنید و بامیه ها را هم اضافه کنید. خیلی خیلی کم آب روی انها ریخته و سر پوش را گذاشته و بگذارید ریز جوش بزند تا بامیه ها پخته شود( معمولا بامیه بین 10 الی 15 دقیقه پخته می شود)اما مراقب باشید له نشوند.. این غذا باید کم آب باشد و تقریبا با آب گوجه ها پخته شود و هنگامی که پخت تمام میشود باید کاملا بدون آب باشد و به روغن افتاده باشد.. بنابراین آب خیلی زیادی  اضافه نکنید مگر آنکه  احتیاج شود. در حین پخت گاهی آن را هم بزنید.بعد پخت بامیه آن را از رو حرارت برداریدو در ظرف بکشید در صورت تمایل با گشنیز خرد شده تزیین کنید و با نان چاپاتی (دستور آن را خواهم داد) آن را سرو کنید. (البته شما میتوانید  آنرا با برنج نیز سرو کنید). 

 روش آماده کردن بامیه را برای همه غذا ها به کار ببریدبسیار روش خوبی است.البته این شیوه  در رسپی هندی نیست . بلکه من انرا از کتاب اشپزی کردی خانم کرد بچه  آموخته ام.به له نشدن بامیه ها کمک میکند.

 لازم به گفتن است که اصل این غذا بدون قلقلی است و با گوشت خورشی ویا بدون گوشت آن را آماده میکنند. و در دستور اصلی بامیه ها باید بعد از شستن  با دستمال خوب خشک شوند و بعد به صورت حلقه ای برش بخورند. من ترسیدم این کار را انجام بدهم به خاطر لیز شدن. البته یک دستور دیگر هم از مراکش دارم که  در آن هم باید بامیه حلقه حلقه شود.ممکنه یک بار درست کنم اگر خوب شد حتما اطلاع رسانی می کنمچشمک 

 

 

چرا بامیه پعد پخت لیز میشود؟

 لیز شدن بامیه به دلیل دانه‌های بامیه است که روی آنها

لایه‌ای لعاب‌دار وجود دارد. دلیل ایجاد تمامی لعاب‌ها این است که یک ماده

قندی سنگین به محض مجاورت با آب، چند برابر وزن خود آب را جذب کرده و

به شکل ژله درمی‌آید و لزج می‌شود. در صورتی که دانه داخل بامیه را

درآورده و قبل از پختن دور بریزیم، دیگر بامیه لزج نمی‌شود.

                

/ 6 نظر / 275 بازدید
اچ بی

مژگان بیاد به دادم برس! میخوام افطاری رو بترکونم یه چیزی درست کنم در حد المپیک اما نمیدونم چی [متفکر] یه چیزی که توش پنیر پیتزا و قارچ داشته باشه اون پاستا پنه با جعفری رو میشه بدون جعفری و با پنیر پیتزا درست کنم؟ میشه بعدنا چندتا دستور از غذاهای فست فودی هم بذاری؟[خرخون]

اکرم

حیف که میخوام با بامیه هام بامیه سوخاری درست کنم وگرنه حتما اینو درست میکرد آخه خورشتشو دیشب داشتیم ولی حتما امتحانش میکنم مرسی عزیزم

Roya

[گریه]bamieh hayei ke inja mifroshan kheili badan mesle chob hastan [گریه]az parsal khoneh mamanam bamieh doros hesabi nakhordam[اضطراب][قهر][کلافه]

اچ بی

مرسیییی عزیزم این قارچ استراگانفه محشره حتما به زودی میرم تو کارش امروز تصمیم گرفتم یه چیزی درست کنم که نمیدونم چیه![خنثی] سیبزمینی سرخ کرده+ قارچ+ سس بشامل+ پنیر پیتزا بعد بره تو فر! خوبه؟ خیلی غذای پرزحمت و سختیه میدونم [چشمک] قرار نیست که همه کدبانو باشن خوب[ابرو]

اکرم

دستورشو حتما خواهم گذاشت غزل جان

الی گولو

به به چقده خوشمزه به نظر میرسه خیلی عالیه