خوراک دل و جگر و قلوه

طریقه اول  طرز تهیه:

1-جگر گوسفند                     نصف 1 عدد

2-دل گوسفند                       1 عدد

3-قلوه                                1 عدد

4-پیاز                                 2 عدد بزرگ

5-سیب زمینی                      1 عدد متوسط

6-رب گوجه                          1 ق س

7-گوجه فرنگی                      1 عدد بزرگ یا 2 متوسط

8-نمک و فلفل به میزان لازم

9-روغن و کره به مقدار لازم(بیشتر کره باشد برای طعم دهی بیشتر)

 

پس از شستن جگر و دل و قلوه انها را پاک کیند به این صورت که رویه نازک جگر را  

جدا کنید.قلوه را از وسط نصف کنید و رگهای سفید رنگ را از ان جدا کنید .دل را از

وسط نصف کنید و لخته خون داخل حفره ها را در بی آورید.انها را خرد کنید و اماده

نگه دارید. پیازهارا که مقدار ان زیاد است را خلالی خرد کرده و در کره و روغن تفت 

دهید تا سبک شود و کمی رنگ ان تغییر کند.ابتدا دل و قلوه را بریزید و تفت دهید تا 

کمی بپزند سپس جگرها رییخته و خوب سرخ کنید رب را هم با انها سرخ کنید  و 

گوجه هارا هم پوست بکنید و در غذا خرد کنید و باز کمی تفت دهید.مقدار بسیار 

کمی اب جوش به آن اضافه کنید و در ان را بگذارید تا خوب جا بیفتد و اب ان تمام 

 شود. سیب زمینی را حبه قندی خرد کرده و از قبل سرخ کنید و در انتها با غذا 

   مخلوط کرده و یا روی غذا ریخته و سرو کنید.

نکته :بهتر است این غذا را با کره درست کنید تا عطر خوبی به غذا بدهد.

مینوانید از فلفل سبز یا قرمز در این غذا استفاده کنید در این صورت انها را حلقه کنید

و تقریبا در انتهای غذا داخل ظرف بریزید.

 

در صورتی که قلوه دوست نداشته باشید میتوانید مقدار جگر را بیشتر کنید. 

 

 

طریقه دوم:

این روش بیشتر متعلق به کشورهای عربی از جمله مصر است.من امتحان کردم یک مزه متفاوت از جغور بغور را تجربه خواهید کرد.

 

1-جگر گوسفند  خرد شده                         300 گرم

2-دل گوسفند   خرد شده                         300 گرم

3-قلوه گوسفند     خرد شده                     300 گرم

4-فلفل دلمه ای  خرد شده                         1 عدد

5-زیره پودر شده                                       1/2 ق چ

6-دارچین                                                1/2 ق چ

7-سیر پوره شده                                       4 تا 5 عدد

8-پیاز  خرد کرده                                     1 عدد بزرگ

9-اب لیموترش                                           2 ق س

10- فلفل و نمک به میزان لازم

11-پودر هل                                            به اندازه یه پنسه

12-کره و روغن در حد نیاز

 

طرز تهیه:

ابتدا جگر را در کاسه جداگانه و دل و قلوه را در یک کاسه ریخته و با اب لبمو ترش , 

سیر ,نمک,فلفل و ادویه ها انها را مزه دار کنید .بگذارید انها به مدت 45 دقیقه داخل 

یخچال بمانند تا خوب مزه دار شوند. روغن و کره را خوب داغ کنید و ابتدا دل و قلوه را ر

ریخته و به مدت 10 دقیقه سرخ کنید و  هم بزنید .بعد این مدت جگرها را اضافه کنید

و با حرارت نسبتا بالا  جگرها  را هم سرخ کنید تا تغییر رنگ بدهند.در این مرحله پیاز و

فلفل دلمه ای را که از قبل خرد کرده اید  داخل مواد بریزید حرارت را کمتر کنید و 

بگذارید 10 دقیقه  بر روی حرارت بماند و هر 1  تا 2 دقیقه ان را هم بزنید.در انتها  

نمک وفلفل را اندازه کنید و با نان پیتا سرو کنید.

 

 

/ 5 نظر / 1109 بازدید
سمیه

عجب عکس خوشمزه ای من گوسفندی دوست دارم ولی قلوه اصلا دوست ندارم. دل مرغ هم خوشمزه میشه خیلی.

هانی شف

واااااااای من عاشقشم مژگان جونم ببخش مدتی نبودم عزیزم

یسنا

سلام دوستم. ممنون از دستورای غذایی خوبت[ماچ]

negin

به به چه غذاهایی عالیه. چند وقته سر نزدم غوغا شده.... همگی عالی هستند عزیزم.