گاجار کحلوا ( حلوای هویج هندی)

 

این دسر سنتی هند چندین دستور تهیه داره فکر میکنم در شهرهای مختلف متفاوته دقیقا عین حلوای خودمان که بعضیها اول با روغن تفت میدهند بعضی ها بدون روغن تفت میدهندوخلا صه ممکنه هر کجا یه جور ی تفاوت بدهند به خلواشون.چیزی که بین همه مشترکه اینه که مواد اصلی ان هویج و شیر و شکر و ادویه است.این روشی است که من با ان چند بار درست کردم و خوشمزه بوده.

مواد لازم:

1- هویج                     1 کیلو

2- شیر                       1 لیتر

3-اب                          3/4 پیمانه

4-دانه داخلی هل        1 ق چ

5-کره نرم شده            3 ق س

6-شکر                      450 گرم

7-بادام خرد شده         2 ق س

8- خلال پسته             برای تزیین

9-گلاب در صورت تمایل 3 تا 4 ق س

 

طرز تهیه:

1-ابتدا این را بگویم که در هند معمولا این دسر با شیر غلیظ شده دست میکنند البته اشتباه نشود با شیر عسلی. شیر غلیظ شده یعنی شیری که تبخیر در ان صورت گرفته.من خودم این شیر را درست کردم یعنی به جای 1 لیتر شیر 1 1/2 لیتر شیر را ابتدا  انقدر جوشاندم تا شد 1 لیتر .در این صورت دسر شما خوشمزه تر میشود اما اجباری در این کار نیست.بنابراین اگر خواستید ابتدا شیر را به این طریق اماده کنید.

2-هویج خود را بعد شستن پوست کنده و رنده کنید.دانه های هل را خوب خرد کنید من اسیاب کردم اما در دستور به صورت ریز خرد شده استفاده شده است.

3-اب را در قابلمه ای مناسب ریخته و بگذارید جوش بی اید هویج را در ان بریزید و 6 الی 7 دقیقه بجوشانید.

4- شیر را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم 1 ساعت یا تا زمانی که هویج کاملا پخته و له شود بجوشد.گاه به گاه انرا هم بزنید و مراقب باشید که سرنره یا نسوزه.

5-شکر و هل را اضافه کنید و بگذارید باز هم بجوشد تا شکر حل شده و شیر هم جذب هویج بشود( من در این مرحله با میکسر دستی یا همان گوشتکوب برقی مواد را له کردم اما در دستور نیامده این کار.)در این مرحله مرتب هم بزنید مانند حلوای خودمان. ئ بگذارید شیر کامل جذب شود.سپس کره را اضافه کنید و باز هم بزنید به مدت 3 تا 4 دقیقه. اگر گلاب تمایل داشتید برای استفاده, با همان شکر اضافه کنید.

6- بعد از جذب کامل شیر و کره و هم زدن به مدت 4 تا 5 دقیقه از رو حرارت بردارید و انرا یا به صورت کلی در ظرف بریزید و یا مانند من در کپسولهای تک نفره.و روی انرا با پسته و بادام ( که من نداشتم نریختم) تزیین کنید.

نکات:

 اینرا بگویم چون من انرا له کرده بودم ظاهر ان به این صورت و مانند حلوای خودمان است اگر له نکنید رشته های هویج پیدا خواهد بود و شاید خیلی نتوانید در کپسول بگذارید.

من به جای شکر از عسل استفاده کردم و کمی هم شیر عسلی.کمی زیادی شیرین شده بود اما عسل خالی هم خوب میشه.

اگر فکر میکنید هویجتان شیرین است میتوانید از مقدار شکر کم کنید .

در هند در بسیار موارد که انرا گرم میخورند انرا با خامه سرو میکنند که من هم امتحان کردم و بسیار لذیذ میشود.

هنگام تمام شدن شیر و جذب کره اگر فکر میکنید هنوز حلوای شما شل است میتوانید 1 ق س آرد برنج در ان بریزید و خوب هم بزنید البته این کاری است که من یک بار انجام دادم .کمی مایه شل بود این کار را کردم و در مزه هم هیچ اثری نگذاشت.من از این کارا  سر خود زیاد میکنم.حالا شما میل خودتان است .چشمک

 

 

 

 

 

 

این هم عکسی از گاجار بدون له شدن  این عکس از اینترنت است  .                                                                                                                                                    

 

 

/ 1 نظر / 143 بازدید
کفایت-شیرینکده بانو

سلام مژگان جون. ممنون بابت دستور خوبت. من خالم تازه رحمت خدا رفته و دنبال دستور حلواهای متفاوت میگردم . این خیلی عالی و متفاوته. ممنون بازم.