مربای کامکوات

کامکوات از خانواده مرکبات است .شکل ان شبیه به پرتقال اماکوچکتر و بیضی شکل است. 

معمولا این میوه با پوست خورده میشود .با ان مربا درست میکنند یا می توان انرا حلقه

حلقه کرد و بر روی سالاد ریخت.در زیر صفحه عکس این میوه را برایتان می گذارم.من 

این مربا را همیشه به صورت ساده اماده میکردم اما این دفعه ازدستور خانم کتابی عزیز

در سایت اشپزی رنگین  کمک گرفتم و با کمی تغییر کوچولو انرا درست کردم که

بسیار عالی و خوشمزه شد.برایتان هم دستور ساده ان و هم دستور دوم را خواهم

گذاشت.

 

 

مواد لازم برای تهیه مربا روش اول

1-کامکوات                 1 کیلو

2-شکر                      1 کیلو

3-آب                        4 تا 5 پیمانه

 

طرز تهیه:

این مربا به خاطر عطر و اسانس کامکوات مانند دیگر مرباهای مرکبات هم به صورت کمی تلخ اماده میشه و هم به صورت شیرین تر.اگر بخواهید کمی تلخی را داشته باشد باید مراحل قبل از پختن را کمتر انجام دهید.ابتدا کامکواتها را بعد از شستن از وسط نصف کرده و هسته های انرا خارج کنید.سپس انها را در اب ریخته و بگذارید بجوشد سپس ان را در ابکش خالی کنید.این کار را 1 تا 2 بار انجام دهید.اگر بخواهید تلخی ان کامل از بین برود انها را در اب سرد بریزید و بگذارید 1 روز در اب سرد بماند و در طی این مدت اب ان را چند بار عوض کنید.در این صورت تلخی ان تقریبا دیگه از بین میرود.اما اگر یخواهید تلخی بماند 3 تا 4 ساعت در اب سرد بگذارید.بعد از این مرحله اب و شکر را بگذارید بجوشد تا کمی مانند شربت شود کامکواتها را داخل شربت بریزید و بگذارید قوام بی اید ,پس از سرد شدن کامل داخل ظرف بریزید.اگر بخواهید مرباتان نرمتر شود ابتدا داخل اب ساده بجوشانید تا نرم نرم شود سپس داخل شربت بریزید.اما چون این مربا مانند یک دسر است بعضی دوست دارند کمی سفت تر باشد.در هر صورت بدانید کامکوات بعد از رفتن در شربت دیگه نرمتر نمیشه چون شکر اجازه اینکار را نمیدهد.

 

طرز تهیه مربا کامکوات روش دوم 

مواد لازم:

1-کامکوات                        1 کیلو

2-شکر                             1 کیلو

3-اب پرتقال یا اب ساده       2 تا 3 لیوان

4-گلاب                            1/3 پیمانه(در صورت تمایل)

 

طرز تهیه:

اگر بتوانید  همانطوری درسته هسته ها را در بیاورید که خیلی زیباتر خواهد شد.یک قسمت از سر میوه را گرد ببرید و با یک سیخ کباب چوبی یا سخهای چوبی کوچک کباب که در بازار است سعی کنید هسته ها را بیرون بیاورید.اگر برایتان این کار سخت بود مانند روش قبل میوه ها را از وسط نصف کنید و هسته ها را در بیاورید من خودم نصفی از مربا را نصف کردم و نصفی درسته بود.مشکلی پیش نیامد.سپس با یک رنده ریز کمی روی انرا بسابید با این کار شما دیگه احتیاج به خیساندن در اب سرد ندارید.البته مراقب باشید خیلی نسابید که به پوست خیلی اسیب برسانید.(اگر هم که بخواهید میتوانید روش بالا را برای تلخی گرفتن استفاده کنید )سپس انها را بشویید که پوستهای اضافی شسته شود.انها را در یک قابلمه ریخته با کمی اب بگذارید بپزد.اب زیاد نریزید.وقتی در حدی که میخواهید پخت(توجه کنید هر مقدار پخت را که میخواهید در همین زمان باید باشد)شکر و اب پرتقال را به ان اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا کامکواتها شیشه ای شود در این زمان گلاب را اضافه کنید و بگذارید مجددا بجوشد تا قوام پیدا کند.(استفاده از گلاب اختیاری است من استفاده کردم اما انقدر که اسانس و عطر کامکوات قوی و عالی است که در مزه خیلی اثری نگذاشته فقط کمی بوی ان محسوس است).ریختن آب پرتقال به خوشمزه تر شدن ان کمک میکند در غیر اینصورت میتوانید آب استفاده کنید.

هنگام سرو کمی روی آن خلال پسته بریزید که ترکیب این دو رنگ زیبایی ظرف شما را دو چندان میکند.

 

 

/ 10 نظر / 142 بازدید
لاله

چه رنگ و جلایی گرفته مژگان جون خیلی عالی شده دستتون درد نکنه ***

بهار (فرصت دوباره آفتاب)

مژگان جون هر وقت می آی وبلاگم و برام نظر می ذاری خیلی خوشحال میشم و نظراتت رو چندین چند بار می خونم چون دوست دارم از تجربیات دیگران استفاده کنم... کامکوات رو خیلی دوست دارم، بیشتر تو شمال پیدا میشه خیلی خوش عطره

besiyar khosh tam ast

ستایش

ممنون مژگان جون.من تا حالا کامکوات ندیده و نشنیده بودم.اما دستپخت شما حتما خیلی خوشمزست.مخصوصا اینکه دیگه داره ثابت میشه که من احتمالا دختر گمشده شمام[چشمک]

تکتم

عاشقشم. اما تو خونه ما اصلا مربا خورده نمیشه. جز من که رژیمم هیچکس دوست نداره!!! [زبان]

رز

اوووووم ، چقدر عالی شده مژگان جون ، چه رنگی درآوردینا ؛ کاش الان فقط 2 تاش اینجا بود که با چائی میخوردم :))))

زینب

سلام اگه بخوایم تلخیش بره باید درسته تو آب سرد بذاریم یا نصفه کنیم؟

قنادباشی

سلام ممنون از آموزش یکی از بهترین مرباها موفق باشید[گل]

مریم

سلام مژگان خانم عزیز...واقعاً ممنونم ...دست گلتون درد نکنه..موفق و پیروز باشید[گل]

عالى بود