کله جوش یا کال جوش

مواد مورد نیاز:

1- گوشت چرخکرده                               150 تا 200

2-کشک                                               500 گرم

3-نعناع خشک                                        1 1/2 ق س

4-گردو خرد شده                                      100 تا 150 گرم

5-پیاز                                                    2 عدد (1 بزرگ 1 کوچک)

6-نمک و فلفل و زرد چوبه

7-روغن 

8-تخم مرغ (  در صورت تمایل)                       2 تا 3 عدد

9-نان کمی برشته سنگک برای ترید

مواد را میتوانید بنابر خواست خودتان که غلیظ دوست دارید یا رقیق کم و

زیاد کنید یعنی کشک یا آب آن را کم و زیاد کنید.

طرز تهیه:

ابتدا پیاز کوچک را در گوشت چرخکرده رنده کنید نمک و فلفل آن را اندازه

کنید و با آن قلقلی اندازه یک فندق پوست کنده درست کنید و در کمی

روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.پیاز بزرگ را خرد کرده و در روغن سرخ کنید

تا طلایی شود مراقب باشید قهوه ای نشود و نسوزد.قلقلی ها را به آن

اضافه کنید زرد چوبه و نعناع را به روغن اضافه کنید وکمی تفت دهید و

بلافاصله و قبل از سوختن نعناع  2 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید

چند جوش بزند و آب آن کمی تبخیر شود.اکنون کشک را با چنگال کمی

بزنید و داخل قابلمه بریزید.بعد از چند جوش گردوی خرد کرده را هم اضافه

کنید و بعدتخم مرغ ها را هم آهسته داخل کله جوش بشکانید و مراقب

باشید که حتما زرده درسته بماند. بعد از بستن تخم مرغ غذا آماده است.

آن را داخل ظرف بکشیدکمی روی آن گردو ریز شده بریزید  و آن را با ترید

نان سنگک میل کنید.

بودن گوشت یا تخم مرغ در این غذا می تونه اختیاری باشه اما بسیار آن را

خوشمزه میکنه .

 

آن طور که در سایتهای مختلف دیدم  کله جوش در شهرهای ایران به طرق

مختلف درست میشود اما در بین همه چند چیز مشترک است کشک

نعناع گردو پیاز داغ.

از نظر غذایی بسیار بسیار مغذی است.                                                                                                                  

 


/ 16 نظر / 172 بازدید
نمایش نظرات قبلی
تکتم

اینکه کله جوش خیلی خوشمزه است یه چیزه اینکه سئوال من خیلی نامربوطه یه چیز دیگه : چجوری پست رو کامل تو صفحه اول نشون نمیدی و میذاریش زیر لینک ادامه مطلب؟! نخند بلد نیستم خو !

ندا

من تا بحال نخوردم کاشکی دستم به این کاسه میرسید[خوشمزه][عینک]

اکرم

سلام یه مدت هر چه سعی میکردم وبلاگتون برام باز نمیشد اما خوشبختانه الان سعادت داشتم تا هنر شمارو ببینم وای که چها نکردید تولد آقا پسرتون مبارک باشه همه چی خیلی خوش آب ورنگ بود نوش جانشان کیک رو نذاشتید؟

لاله

مژگان جون گاهی وقتا دو تا خواهرم یه غذا رو دو مدل درست می کنن و نمیشه گفت کدوم درست می گن یا غلط و به نظر من هر دو درسته. من هروقت در مورد غذا همچین صحبتایی می شه یاد یه دکتر ادبیات می افتم که می گفت حتی واژه هایی که از نظر ما اشتباه است چون بین عوام جا افتاده به همون درستی واژه هایی که تو کتابا عنوان می شه. مثلا اصفهانی های قدیمی به دیوار می گفتن دیفال و اون اقای دکتر معتقد بود هم دیفال درسته هم دیوار حالا جریان این اختلاف نظرای ما سر غذاهاست. مژگان جون کلی سر جریان مامان بزرگ مرحومت و کتاب خانم رزا خندیدم ... روح هر دوشون شاد راستی من تازه الان متوجه شدم شما رو لینک نکرده ام شرمنده ***

ستایش

به به کله جوش.من خیلی دوست دارم اما متاسفانه بین این هیاهوی زندگی شهری این غذاهای باصفا فراموش میشه.حتما اگه خدا بخواد همین روزا درست میکنم.دستت درد نکنه.راستی مژگان جون من هرروز اپ میکنماااااا

اکرم

خدا براتون حفظش کنه و دوتادش کنید عذر خوبی داشتیدمیشد بگید برای وبلاگ باید کامل کنید دکور غذاهارو[مغرور][چشمک] ولی بازم ممنون

اکرم

دوتادش کنید همون دومادش کنید هست[ابرو]

اچ بی

سلام به به! چقدر غذا اینجا اومده وقتی من نبودم!! [خوشمزه] آش دوغ، غذاهای تولد و کله جوش را بسیار بسیار دوست میدارم [پلک] البته کله جوش نخوردم تا حالا فقط حدس میزنم عالی باشه [خجالت] تولد پسرتون هم با تاخیر مبارک باشه! ایشالا 120 ساله باشه و سایه مامان ِ به این مهربونی هم همیشه بالا سرش باشه

شوکا

شمارالینک میکنم . غذاهای خوبی بودن

مریم

ما هم بهش لپه میزنیم ولی من چون یه چیز فوری میخواستم الان لپه و گوشت رو حذف کردم :)